≫ 

"Nespremni smo? To su priče zbog rezultata, sve je sjajno kad pobeđujemo": Petrić pred Keln pričao o kondiciji

Istakao je strateg crno-belih i da su ekipe Partizana i Kelna slične u ovoj situaciji

  • 2

Fudbalere Partizana očekuje meč trećeg kola Lige konferencija protiv Kelna u Nemačkoj (četvrtak, 6. oktobar, 21.00, Arena sport 1 Premium). Slove Nemci za favorita, ali Gordan Petrić, trener crno-belih, ne želi tako lako da se preda, te ističe da je meč sa Vojvodinom bio "zamajac" za naredne utakmice.

Petrić se na početku svog obraćanja okrenuo upravo ka prethodnih sedam dana u klubu. Partizan je uspeo prvo da ispadne iz Kupa od ekipe Radničkog iz Sremske Mitrovice, da bi potom veoma lako savladali Vojvodinu u Superligi (4:1).

- Brzo dolaze ove utakmice, sedam dana otkako smo odigrali čudnu utakmicu u Kupu, pa onaj meč sa Vojvodinom. Smenjuju su radosti i tuge, pre sedam dana smo bili tužni zbog ispadanja iz Kupa, pa smo se radovali protiv Vojvodine. Rekao sam da je to zamajac za ovu seriju teških utakmica i mnogo mečeva do 13. novembra. Sutrašnjom utakmicom bi želeo da se nastavi sve isto kao i protiv Vojvodine. Mislim da su igrači spremni, odmorni, da znaju šta im ovaj meč nosi.

- Ovo je evropski izlog, za dosta igrača da se pokažu na ovako teškim utakmica, imamo tu malih problema što nemamo dva igrača na sredini terena, Belić i Fejsa, moraćemo da napravimo balans u utakmici. Ali, kažem mislim da su igrači spremni i da znaju šta ih očekuju, igramo protiv favorita u našoj grupi i koja je navikla na ovakve utakmice svake nedelje. Mi smo delimično navikli, ali oni su u prednosti što se tiče ovakvih mečeva - ističe Petrić.

FK Partizan - FK Hamrun, Liga konferencija

Foto: Nikola Anđić

Ekipa Partizana je ove sezone u čak tri utakmice uspela da odigra 3:3 ove sezone, od čega je jedan meč bio upravo i u utakmici grupne faze Lige konferencija, gde su crno-beli remizirali protiv Slavacka u Češkoj (3:3). Ipak, Petrić je istakao da ne bi pristao unapred na još jedan meč takvog rezultata.

- Šta znam, kad su takvi rezultati tu ima emocija i stresa, da li bih potpisao? Ne verujem, pre bih uzeo drugi rezultat. Ali ako je do ljudi i do toga da oni mogu da uživaju, onda može. Tu je mnogo emocija, mnogo stresa, treba dati tri gola, ali i primiti isto toliko - kaže Petrić koji se potom okrenuo i meču između Nice i upravo ekipe iz Češke, Slovacka.

- Ma i jednoj i drugoj ekipi želim sreću, ko bude bolji neka pobedi. Sve zavisi od nas, kako mi odigramo sutra, ako pružimo pravu igru, uzmemo poene, onda ćemo moći da razmišljamo o narednim mečevima.

Kao što je gorenavedeno, kao što je i sam pomenuo Petrić, Partizan je imao turbulentan period, dok ništa manji nisu imali ni fudbaleri Kelna, koji su bili bolji od Borusije Dortmund. Tako da, ukoliko Partizan savlada Keln, napravio bi se poprilično zanimljiv cikličan sadržaj nekih, čudnih, pobeda.

- Pa generalno bilo bi top. Sad sve ovo što se desilo u sredu i u nedelju, ja sam to zaboravio. Verujem da su igrači zaboravili, oni treba ponovo da se dokazuju sutra, ali ako se desi to je lepo za analizu. Kako smo od ispadanja iz Kupa došli do toga da pobedimo ekipu koja je pobedila Borusiju iz Dortmunda. To je za ove što predaju u školama, mi zaboravljamo.

FK Partizan - FK Vojvodina

Foto: partizan.rs/Sandić FOTO

Upravo o tom periodu je govorio i Petrić, gde je istakao i da je analizirao predstojećeg rivala, kao i to da je naveo šta je imao da vidi na meču protiv Borusije iz Dortmunda. Upitali su novinari da li Petrić smatra i da li će Keln odmarati igrače, ali je on odmah njih uporedio sa Partizanom.

- Keln spada u kategoriju kluba kao što je Partizan. Svi ti igrači koji su u rosteru, tamo svi zaslužuju da igraju u prvih 11. To što će oni odmarati za sledeću utakmicu, tu problematiku imamo i mi u našem prvenstvu, on mora da izabere najboljih 11 koji će se suprotstaviti Partizanu. Ne verujem da tu nešto menja, vidi se kako Keln igra, ne mogu oni sa novim igračima da promene neku filozofiju i principe igre, ali to što su imali utakmicu pre tri-četiri dana sa Dortmundom, što imaju opet tešku. Tako možemo i mi da gledamo. Svi ti koji budu igrali, sigurno imaju kvalitet i to nas ne opterećuje.

Još jednom je šef struke crno-belih upitan i o spremnosti igrača, gde je ponovo dao isti odgovor kao i posle meča sa Vojvodinom, gde je istakao da samo rezultati pokazuju da li je neko spreman ili ne.

- To što je Sveta rekao, to je aposlutno tačno. Odmah se to vidi, ne igra samo Keln tako u Bundesligi, veliki broj klubova igra na taj način. Ono što sam ja gledao protiv Dormunda, oni su bili bolji prov poluvreme. Imali su sreće da izađe tako kako je izašao. U drugom su dali ta tri gola, to je klub koji igra takav direktan fudbal, koji ima dosta fizike i ima tu dosta igrača koji mogu da odigraju iznenađenje lopte, ali ono što se primećuje jeste da su direktni, da su visoki, da imaju tu duel igru dobru, da imaju prekide na koje su dali dosta golova. Mi smo spremni, to što kao neko priča da ekipa nije spremna fizički, to je zbog rezultata. A kad krenu rezultati, onda su svi spremni. Naši igrači su odigrali toliko utakmica, toliko treninga, naravno da su spremni. Nadam se da ćemo imati taj procenat u našu korist, videćemo kako će se završiti.

Imaće i hendikep Petrić, neće moći da računa na Ljubomira Fejsu i Kristijana Belića.

- Nedostajaće i Fejsa i Belić, oni su specifični jer mogu da povuku celu liniju napred. Imaju te trkačke sposobnosti, možda i najbolje u našoj ekipi. Neće biti promena formacija, samo će biti "glava za glavu"

Video: Petrić posle šokantnog ispadanja u Kupu Srbije: Nismo namenski vežbali penale za ovaj meč

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    5. oktobar 2022 | 19:46

    Није Келн, није Ница, ал је страшна Митровица😂😂😂

  • DZG Rudeš

    6. oktobar 2022 | 17:57

    Bole ga uvo, vidi se...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA