Partizanov tim za Keln: Andrade umesto Belića, Filipović se izborio da krene od starta

Crno-beli na teškom ispitu u Kelnu traže nove evropske bodove

  • 5
FK Partizan sastav prazan Foto: Telegraf.rs

U prvom velikom evropskom ispitu sa Nicom Partizan je ostavio odličan utisak, propustio priliku i da pobedi skupljeg i kvalitetnijeg rivala (1:1), a pred crno-belima je na programu i drugo iskušenje protiv Kelna, sa kojim će sutra od 21.00 (Arena sport Premium 1, RTS) odmeriti snage i pokušati da ostanu u igri za plasman u drugu fazu.

Nemci su drugačiji tim protivnika, u ovom momentu su organizovaniji, uigraniji i, čini se, fizički jači od Francuza, a činjenica da Petrićeve izabranike dočekuju na svom terenu, pred armijom navijača, dodatno otežava posao ekipi Gordana Petrića.

Rekosmo već na početku dana da trenera Petrića u susret meču sa nemačkim timom muči pozicija drugog zadnjeg veznog, pošto ne može da računa na Kristijana Belića, koga je crevni karton protiv Slovackog košta suspenzije od dva meča, a tim je proteklog vikenda ostao i bez Ljubomira Fejse. Iskusni fudbaler je odigrao 45 minuta duela sa Vojvodinom, povredio se u prvom poluvremenu i ispao iz konkurencije za evropsku utakmicu.

Poveo je otuda Petrić i Danila Pantića na put u Keln, međutim, veliko je pitanje da li će taze oporavljeni vezista moći da upiše i sekunda sa jakim Nemcima, jer prethodno nije dobio priliku ni na jednoj utakmici i teško da će se sa njim rizikovati u toj meri. Možda je, što bi trener crno-belih u šali rekao, pošao sa timom samo da bi "plašio rivala sa klupe"...

Sve ostalo je manje-više poznato, jer Partizan najbolje igra, odnosno fudbaleri se najkomotnije osećaju u formaciji 4-2-3-1, gde se već prepoznaju automatizmi i neka igračka rešenja su izvesna. Tim pre što je Petrić, kada je već ostvario rezultat protiv Vojvodine, odmarao neke od nosilaca igre.

FK Partizan sastav Foto: Telegraf.rs

Kome prednost na desnom beku?

Dakle, na golu će biti Aleksandar Popović, koji je od dolaska Petrića standardan među stativama, a poslednju liniju će činiti Aleksandar Filipović, čija igra i gol sa Novosađanima su ga verovatno stavili u poziciju isperd Marka Živkovića na mestu desnog beka, potom tandem Svetozar Marković - Igor Vujačić u centralnom delu odbrane, te Slobodan Urošević na poziciji levog beka.

Napomenuli smo da je Petrić lišen pomoći Belića i Fejse, pa će, uz Hamidua Traorea, ispred odbrane Patrik Andrade, koji jeste za nijansu ofanzivniji, no, nije mu strana ni pozicija zadnjeg veznog.

Četvorka u napadu je zapravo ono najbolje što Partizan trenutno ima - na krilima su Fuseni Dijabate i Kvinsi Menig, centralno Bibars Natho, a najistureniji je Rikardo Gomeš.

Pomoć sa klupe će takođe dobro doći sa jakim i brzim igračima Kelna, Samed Baždar će sigurno sačekati svoju priliku, a po potrebi i Lutovac, Terzić, Pavlović, koji je proteklog vikenda upisao prve minute.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    5. oktobar 2022 | 22:56

    Nekada se Partizan ponosio sopstvenom decom!!A sad pogledajte ko nam igra sve u ofanzivi??!!Ali to se verovatno zove napredak....!Ogromno dostignuce Liga konferencija a nigde "bisera"na vidiku!! Ali bitno je kupiti jos pet do sest stranaca !!!

  • Miki

    5. oktobar 2022 | 21:03

    Raspad

  • justice for targeted individuals

    5. oktobar 2022 | 20:26

    gde je tu fejsal mulić

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA