Zvezdin tim za Ferencvaroš: Nema mesta za razmišljanje, Milojević mora da napadne Mađare u Beogradu!

Ovo je ujedno utakmica i "biti ili ne biti" za crveno-bele

  • 25
Fk Crvena zvezda sastav  prazan Miloš Milojević

Foto: Telegraf.rs, Marko Jovanović

Fudbaleri Crvene zvezde ispred sebe imaju jednu od najvažnijih utakmica u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope. Crveno beli će u četvrtak u meču trećeg kola grupne faze Lige Evrope igrati protiv Ferencvaroša na Marakani (18.45, Arena sport 1 Premium), a ovaj meč može odrediti i sudbinu crveno-belih u ovom takmičenju.

Zvezda je poprilično loše, pomalo i nesrećno, započela takmičenje u ovogodišnjem izdanju Lige Evrope. Zabeležili su dva poraza na startu od Monaka u Beogradu (0:1), kao i od Trabzonspora u Turskoj (2:1), iako su protiv Kneževa bili bolji rival, dok u Turskoj i nisu imali neke prilike.

Za to vreme, Ferencvaroš nije časio časa. Mađarska ekipa je zabeležila dve pobede protiv Monaka i Trabzonspora i to joj je dovoljno da zaposedne na prvo mesto grupe H ovog takmičenja, te da na rasterećen način uđe u meč sa crveno-belima.

Miloš Milojević zbog svega toga nema mesta za kalkulacije i jednostavno mora napasti Mađare i tako uhvatiti poslednji voz za proleće u Evropi.

CRVENA ZVEZDA KZM

Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Nema mesta za razmišljanje, Milojević mora da napadne Mađare u Beogradu!

Milojević otkako je u Crvenoj zvezdi, dosta je menjao formaciju i igrače. Pokušavao je da izvuče maksimum iz onoga što je ostalo iz amaneta Dejana Stankovića, nekad mu nije išlo baš kako treba, dok je drugih puta Zvezda pokazala nadmoć.

Dosta toga škripi u Zvezdi, dosta pozicija nema svoju alternativu na tom mestu, pa Milojević pokušava da sklopi nekakvog "Frankenštajna".

To se videlo protiv Monaka, kada je poziciju desnog beka pokrio Slavoljub Srnić, koji je u finišu meča skrivio i jedanaesterac, potom je na meču protiv Trabzona on startovao na toj poziciji, ali je tada Milojević istakao da se Eraković "gubio" i mislim bio na beku. Zbog svega toga, skroz je očekivano da Eraković zaigra na mestu desnog beka protiv Ferencvaroša, pošto je i u poslednjem meču ovog kluba igrao na desnom spoljnjem protiv Mladosti GAT.

Društvo u odbrani Strahinji Erakoviću bi trebalo da pravi već ustaljena trojka u vidu - Milana Rodića, Nemanje Milunovića i Aleksandra Dragovića, dok bi na golu standardno bio Milan Borjan.

Milan Borjan, Slavoljub Srnić

Foto: Marko Jovanović

Ono što je još dobro Milošu Milojeviću, treneru Crvene zvezde jeste i to što mu se konačno u tim vratio Mirko Ivanić, pa će moći da računa na jednog od najboljih fudbalera kluba. Zbog toga treba očekivati formaciju sa pet veznih fudbalera, gde će Milojević moći da računa i na Kangu, i na Ivanića, ali i na Bukarija i Kataija, dok bi "šerif" trebalo da bude Seku Sanogo koji će biti zadužen da "hapsi" fudbalere Fradija.

Pozicija napadača je usamljena otkako su Ohi Omoijuanfo i Milan Pavkov napustili klub. Kalifa Kulibali je stigao, ali je po svemu pokazanom daleko od epiteta "pojačanja", što se videlo i na Kup utakmici protiv Mačve, gde je više smetao nego koristio svojim saigračima.

Zbog toga, Aleksandar Pešić je jedini izbor na mestu centarfora, dok bi Milojević mogao da razmisli i o El Fardu Benu, koji je i protiv Mladosti odmenio Pešića. No, njega će Milojević najverovatnije ostaviti na klupi kao potencijalnog džokera.

Sve u svemu, očekivani sastav Crvene zvezde bi trebalo da izgleda ovako.

Crvena zvezda (4-2-3-1): Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Kanga, Sanogo - Bukari, Ivanić, Katai - Pešić.

FK Crvena zvezda sasatav

Foto: Telegraf.rs

Video: Milojević pred Ferencvaroš: Znam dosta njihovih igrača, znam kakvi su! Moramo im smanjiti prostor

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA