≫ 

Pavlović i "Bikovi" su nepobedivi: Posle Čelsija i Milana, Austrijanci upisali i prvu pobedu u eliti

Posle dva remija sa najtežim rivalima, stigla je i prva pobeda za Austrijance

  • 0
FK Dinamo Zagreb - Red Bul Salzburg Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Red Bul Salcburga nastavljaju da blistaju u Ligi šampiona, prijatno su iznenadili protiv Milana (1:1), a bod sa Čelsijem (1:1) je ipak potvrdio da ništa što čini ovaj tim ne može biti plod slučajnsoti - trijumf nad Dinamom stigao je kao šlag na tortu sjajnog ritma i forme austrijskog prvaka.

Četa čijom odbranom komanduje srpski defanzivni maher Strahinja Pavlović savladala je Zagrepčane 1:0 u 3. kolu Grupe E Lige šampiona.

Dok Čelsi i Milan ne odigraju svoj meč, Salcburg će se šepuriti na liderskoj poziciji grupe, ali sada sa jasnim planom i idejom da može proći dalje u konkurenciji bivših evropskih prvaka i redovnog učesnika evropske elite oličenog u Dinamu.

FK Dinamo Zagreb - Red Bul Salzburg Foto: Tanjug/AP

Trenutak odluke dogodio se u 70. minutu.

Ništa, ipak, nije nagoveštavalo tu vrstu uzbuđenja, ali je Moharami napravio prekršaj u kaznenom prostoru i "pomogao" domaćem timu da dobije najbolju moguću šansu za gol.

U toj situaciji, bočni igrač Dinama prvi je došao do lopte upućene Andreasu Ulmeru, koji se ubacio iza obrane Dinama, Moharami ju je udario glavom, pri čemu je imao ruku na ramenu igrača Salcburga. Ulmer je pao, a sudija pokazao na penal.

Dinamovi igrači nisu bili zadovoljni takvom odlukom, ali ona nije promijenjena pa je Noa Okafor poslao loptu u jednu stranu, a Livaković je otišao u drugu te je Salcburg 20 minuta pre kraja bio u vođstvu.

FK Dinamo Zagreb - Red Bul Salzburg Foto: Tanjug/AP

Najveću priliku na utakmici Dinamo je imao u 82. minutu, kada je Josip Drmić išao sam na golmana Salcburga. Gađao je ugao, ali nedovoljno dobro, pa ga je golman Kon zaustavio i tako spasio svoju ekipu, koja je došla do sva tri boda i ostala neporažena u ovoj sezoni Lige šampiona.

Mogao je i Slovenac Šeško u sudijskoj nadoknadi da potvrdi pobedu, ali je Livaković obranio.

Mreža Salcburga se, ipak, zatresla u nadoknadi vremena, igrači gostiju su krenuli da slave, Drmić je lepo golavom ubacio loptu u gol, međutim mahač je dobro primetio da je napadač gostiju bio u nedozvoljenoj poziciji, te je pogodak poništen.

Salcburgu je ovo biola prva pobeda, dok je Dinamo je, sa druge strane, doživeo drugi poraz. Čačićevi igrači su u prvom kolu pobedili Čelsi na Maksimiru pa izgubili od Milana, a potom i od Salcburga sa kojim će se sastati i u narednom kolu, ali u Zagrebu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA