≫ 

Liga šampiona: Vlahović u seriji, novi gol Srbina, Di Marija spakovao tri asistencije za prvenac Juventusa!

Alegri se kockao, izveo je tandem Srba, ali je Di Marija bio inspirisan, uz dvostrukog strelca Rabioa sprečio iznenađenje

  • 2
FK Juventus - FK Makabi, Dušan Vlahović

Foto: Tanjug/AP/Fabio Ferrari/LaPresse

Fudbaleri Juventusa pobedili su Makabi iz Haife 3:1 i tako došli do prvog trijumfa u sezoni u Ligi šampiona, ali moglo je biti vrlo gadno i ovog puta po tim Maksa Alegrija. Rabio je skratio muke tek u 83. minutu, dotad je treperelo od neizvesnosti jer je trener domaćih olako povukao Kostića i Vlahovića iz igre, time izgubio oštricu i umalo da bude tragičar utakmice.

Makabi je malo posle izlaska srpskog tandema dao gol za 2:1, a nedugo potom bio i blizu egala...

Ščensni je bio heroj u situaciji koja je zamirisala na drugi gol gostiju, paradom je sprečio šut Acilija, ujedno i veliku neprijatnost za italijanski sastav.

Igrač utakmice bez ikakve dileme bio je Anhel Di Marija čija su dodavanja bila zlata vredna i ovog puta, sa tri asistencije doneo je pobedu, a Rabio dva puta, i Vlahović, potrudili su se da iskoriste majstorska dodavanja fenomenalnog Argentinca.

Vlahović je još u prvom poluvremenu mogao da profitira pred golom gostiju, nije iskoristio dve dobre šanse, ali je u trećem pokušaju bio nepogrešiv. Di Marija ga je proigrao kao rukom, Dušan je izašao sam pred golmana Izraelaca, imao svo vreme ovog sveta da se pripremi, da namesti nogu  i sve to je savršeno odradio.

Juve je sa 2:0 imao pobedu u rukama, ali pokazalo se to i ovog puta, nema sigurnost da privede meč kraju, nije to tim koji rutinira rivale u ovakvim situacijama o čemu će Alegri morati da razmišlja narednih dana.

Liga šampiona, 3. kolo

Grupa E

Salcburg - Dinamo Zagreb 1:0

Čelsi - Milan 3:0

Пласман обезедио Sofascore

Grupa F

Red Bul Lajpcig - Seltik 3:1

Real Madrid - Šahtjor 2:1

Пласман обезедио Sofascore

Grupa G

Sevilja - Borusija Dortmund 1:4

Mančester siti - Kopenhagen 5:0

Пласман обезедио Sofascore

Grupa H

Benfika - Pari Sen Žermen 1:1

Juventus - Makabi 3:1

Пласман обезедио Sofascore

TOK UTAKMICA

83. minut - Gol za Juve i veliko olakšanje za Alegrija! Rabio - drugi gol, Di Marija - treća asistencija! Ubacio je Argentinac loptu iz kornera, Francuz je bio najsnalažljiviji, najviši i najspretniji pred golom, glavom je sproveo loptu u mrežu.

82' - Siti je u međuvremenu doa i peti gol, Alvarez je, čini se, stavio tačku na još jednu ubedljivu partiju Pepovog tima.

81' - Drama u Torinu, umalo 2:2! Juve je klecao posle slobodnog udarca Omera Acilija skosa polulevo. Ipak, Ščensni je bio na oprezu, paradom je spasio italijane najgoreg momenta.

76' - Borusija "podebljava" vođstvo u Sevilji, sada je 4:1, Brant je pogodio za totalni slom domaćeg tima i veliku pobedu Nemaca.

75' - Šok u Torinu, Makabi pogađa za 2:1, i to nedugo pošto je Alegri izvukao Vlahovića i Kostića iz igre. Domaći tim sad može biti u problemu. Strelac za goste je David.

FK Juventus - FK Makabi, Dušan Vlahović

Foto: Profimedia/LaPresse / ddp USA

64' - Zatresla se mreža Makabija, Vlahović je ponovo bio neumoljiv, ali ovog puta nema slavlja jer se srpski napadač našao u malom ofsajdu. Šteta!62' - Potop Milana u najavi! Čelsi ide na 3:0, Sterling je iskreirao akciju, asistirao Risu Džejmsu, a ovaj nepogrešivo matirao odbranu "rosonera".

56' - Čelsi je duplirao vođstvo protiv Milana, Obamejang je bio na visini zadatka, sada je to ozbiljan kapital za londonski tim.

55' - U međuvremenu Siti je dao i četrvti gol, nije Haland došao do het-trika, no ne menja to mnogo stvar i utisak o meču u kojem gledamo surovu dominaciju domaćih. Marez je bio strelac iz jedanaesterca.

 

 

49' - VlahoGOL - Juve na 2:0 protiv Makabija! Bilo je pitanje trenutka kada će srpski golgeter da matira golmana gostiju. Nije iskoristio dve šanse u prvom poluvremenu, ali kod treće nije bilo greške. Bio je miran, staložen i precizan na lopti, nadmudrio je čuvara mreže tima iz Haife, za 2:0, za delirijum navijača Juventusa! Di Marija je sebi upisoa novu asistenciju.

Dušan Vlahović, FK Juventus

Foto: Profimedia

POLUVREME

43' - Gudelj i Sevilja sada trpe maltretiranje pred svojim navijačima, Borusija je dala i treći gol, a nije još ni poluvreme. Adejemi je strelac posle Gereira i Belingema.

42' - Šamar za PSŽ u Lisabonu: autogolom Danila Benfika je izjednačila pred sam odlazak na odmor.

41' - Kopenhagen je pred katastrofom u Mančesteru, gubi već 0:3, nije Haland ovog puta, već autogol. Malerozni Gruzin Kočolava je pogodio sopstvenu mrežu.

41' - Belingem je vrlo inspirisan a igru, pred kraj poluvremena solo prodorom doneo je Borusiji 2:0 u Sevilji.

FK  Čelsi - FK Milan

Foto: Tanjug/AP

36' - Di Marija je spakovao asistenciju Rabiou, a ovaj vrhusnki precizno pogodio mrežu Makabija - Juve vodi!

33' - Halandu niko ništa ne može! Drugi gol golgetera Sitija, najpotentnijeg finišera današnjice bez ikakve dileme. Siti sada ima 2:0 protiv Kopenhagena.

28' - Real, lako, prema očekivanjima, rešava sebi pitanje protiv Šahtjora. Vode Madriđani sada sa 2:0, Vinisius Žunior je pogodio, asistirao je raspoloženi Rodrigo, strelac prvog gola na meču.

24' - Čelsi, u velikom derbiju večeri, vodi protiv Milana, Vesli Fofana je zatresao mrežu "rosonera".

22' - Pari Sen Žermen je poveo u Lisabonu, Nejmar i Mesi su bili neuhvatljivi za odbranu "Orlova", a Argentinac je novim golom potvrdio klasu. Savršeno je krunisoa fenomenalnu timsku kombinaciju.

 

 

13'- Rodrigo donosi Realu vođstvo protiv Šahtjora, stvari ovde teku svojim tokom...

12' - Vlahović, ponovo je u šansi bio napadač Juventusa. Kostić ga je sjajno poslužio, imao je dobru poziciju "špic" tima iz Torina, ali nije najbolje zahvatio loptu.

10' - Vlahović! Sjajan pokušaj srpskog napadača, nije imao sreće, uspeo je golman Makabija da skine udarac golgetera Juventusa.

7' - Haland - nezaustavljiv je ovaj momak! Novi gol Norvežanina, ovog puta "žrtva" je Kopenhagen. Siti vodi 1:0 u ranoj fazi meča. Nazire se nova goleada...

FK Mančester siti -FK Kopenhagen

Foto: Tanjug/AP

6' - Gol u Sevilji, vodi Borusija Dortmund. Gereiro je strelac, Belingem asistent. Malo pre toga Gudelj je zaradio javnu opomenu.

1' - Počeli su mečevi u Lisabonu, Londonu, Torinu, Mančesteru, Madridu i Sevilji

Video: Pogledajte navijanje Delija u Trabzonu

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA