≫ 

"Zvezda od prodaje svoje dece zaradila 39 miliona € u poslednjih 7 godina": Mladenović se pohvalio rezultatima

Ima čime da se pohvali direktor Omladinske škole Crvene zvezde

  • 32
Dragan Mladenović, FK Crvena zvezda

Foto: MN Press

Omladinci Crvene zvezde napravili su ogroman uspeh plasiravši se u finalnu fazu "grupnog" takmičenja za omladince, pošto su sa 2:1 bili bolji od Omonije na Kiptu, da bi tako ukupnim rezultatom od 3:1 obezbedili sebi meč sa AZ Alkmarom, koji će odlučiti o proleću u Evropi.

Ova pobeda omladinaca, kao i sam prolazak u narednu fazu i činjenica da Crvena zvezda već četiri godine u nizu igra Ligu šampiona za mlade pokazatelj je dobrog rada u klubu, izjavio je direktor Omladinske škole Dragan Mladenović.

- Ljudi su malo i zaboravili gde smo bili pre sedam godina kao klub. Danas Crvena zvezda gotovo svake godine učestvuje u grupnoj fazi Lige šampiona i Lige Evrope i to je počelo da se podrazumeva, toliko da je na neki način i plasman u Ligu Evrope - neuspeh. Klub funkcioniše odlično i stabilno da nijedan rezultat ne može da uzdrma Zvezdu na duže staze, što mene kao zvezdaša, ali i nekog ko je deo samog kluba, čini izuzetno srećnim, ali i ponosnim - kaže Mladenović.

Omladinci Crvene zvezde

Foto: crvenazvezdafk

Na svim nivoima, Zvezda ostavlja pečat u Evropi i postaje reprezent srpskog fudbala, a za to su bile potrebne godine dobrog rada, ocenio je nekadašnji reprezentativac.

- Rekao bih da smo u ovom trentku na jednoj visokoj tački kada je reč o kontinentalnom fudbalu i uspehu koji smo postizali u prethodim sedam godina. Identično je i sa Zvezdinom školom, jer smo već tri godine u nizu osvajači Omladinske lige Srbije, što nije prioritet, koliko sam razvoj igrača, kojih je takođe sve više u prvom timu i kojih je sijaset u prethodnih sedam godina ostavilo utisak u seniorima Crvene zvezde, ali je dobar pokazatelj to da se deca u Zvezdi od malih nogu uče da su pobede nešto na šta moraju da se navikavaju.

Zarada koju su crveno-beli ostvarili od transfera talentovanih fudbalera koji su prošli Omladinsku školu u prethodnih sedam godina, iznosi neverovatnih 39 miliona evra.

Poređenja radi, u periodu od 2007. do 2014. godine iznosila je 11 miliona.

- Sama zarada koju je klub ostvario u prethodnih sedam godina i koja iznosi 39 miliona evra, a kad se pogleda koliko je uloženo finansijski u te igrače, jasno pokazuje da radimo prave stvari. Naravno, mi u Omladinskoj školi želimo da se najtalentovaniji igrači u potpunosti afirmišu u prvom timu i veoma smo ponosni na to što Strahinja Eraković izrasta u jednog od najboljih srpskih štopera baš u Crvenoj zvezdi. Raduju nas i partije Ivana Ilića, Marka Lazetića, Dejana Joveljića, Alekse Terzića, Uroša Račića na međunarodnoj sceni, to su sve igrači koji su bili deo našeg sistema - ističe Mladenović.

Sedmogodišnji period pre 2014. godine, kako u smislu zarade, tako i afirmacije igrača, jasno pokazuje da smo sada na pravom putu i da Zvezda nikada više ne treba da se dovede u takvu situaciju, smatra Mladenović.

- Zvezda danas ima 472 registrovana mlada igrača, uz 69 reprezentativaca. Davne 2007. goine je na kontu od 235 fudbalera bilo je svega 25 reprezentativaca u svim mlađim uzrasnim selekcijama. Nekad je bila i misaona imenica da Zvezda igra Ligu šampiona, ne samo u seniorskom, već i juniorskom fudbalu. Danas je sve osim toga neuspeh i danas su naši omladinci redovni učesnici najboljeg takmičenja za mlade i želimo da to ostane standard, jer Zvezda je uvek gledala Evropu.

- Imamo odličnu komunikaciju sa generalnim i sportskim direktorom. Uprava kluba nam omogućava finansijsku stabilnost i to se vidi u svakom segmentu. Navijači imaju puno razloga da budu zadovoljni i uživaju - zaključio je Mladenović.

Video: Zvezda pokazala veliko srce na terenu: Fudbalerke i kadeti igrali za nezbrinute životinje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 6+4+3=2

    5. oktobar 2022 | 21:49

    koliko je zvezda zaradila od jirke, van lapara, risairo, dioni, picini, falcineli, bakajoko, azarov, prucev motika ...

  • M-78

    5. oktobar 2022 | 21:41

    Ahahahahahahha.. pa to nije uopste za pohvalu...Mamić jednog klinca proda za te pare.....njemu da se javite😂😂😂😂😂

  • Dejan

    5. oktobar 2022 | 21:55

    Sta je tu za pohvalu. Cim neki klinac odigra sezonu ili polu sezonu odma se proda. Zasto se nekom detetu neda malo vise prostora pa da se uzmu ozbiljne pare za njega posle dve tri godine. Ali ne bolje je da se odma proda i da se dovedu stranci koji nigde drugde ne mogu da igraju. A da neki su prodati i zbog toga sto nisu hteli da im gospodin MAGIJA bude menadze. Kukacemo mi kada doticni ode iz kluba ali ne zato sto ce nam faliti nego zato sto ce tek tada da ispliva kakva je on magija. Samo da ne dozivomo sudbinu ofk Beograda

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA