Pogledajte reakciju čitave ekipe kada im je saigrač saopštio da je homoseksualac

Australijanac Džoš Kavaljo je u tom trenutku doživeo najveće olakšanje

  • 4
džoš karvaljo Foto: twitter/SBSNews

Australijski fudbaler Džoš Kavaljo (21), pre godinu dana se "autovao", tačnije objavio je na Instagramu da je homoseksualac. Tada je sa svojim pratiocima, fudbalskoj i sportskoj zajednici u Australiji, a i šire, otkrio ono što je dugo skrivao od očiju sveta.

- Želim sa vama podeliti nešto lično. Ja sam fudbaler i ja sam gej - rekao je u uvodu videa objavljenog na Instagramu, u kojem je ispričao svoju priču.

Od saigrača je dobio podršku kada im je otkrio istinu, a sad se pojavio i video koji pokazuje kako je taj trenutak izgledao. Ohrabrio se, pogledao ih je u oči, oni su njega. Bio je to trenutak koji će svi pamtiti.

Malo je profesionalnih fudbalera javno otkrilo svoju homoseksualnost ovako kako je to Kavaljo uradio, a po pravilu su to činili kada bi završili profesionalnu karijeru da bi izbegli homofobne napade navijača. Prvi je to učinio Englez Džastin Fašanu tokom devedesetih godina, međutim njegova sudbina bila je tragična pošto je po završetku karijere počinio samoubistvo.

Kavaljo najpre skupio hrabrost da to prizna svojim saigračima u svlačionici Adelejda, a tek potom i čitavom svetu. Na snimku je upadljiva njegova pozitivna reakcija pošto je saigračima saopštio ono što je imao da im saopšti. Inače, bivši igrač drugog australijskog tima Njukasl Džetsa, Endi Brenan, je 2019. godine otkrio da je homoseksualac i on je prvi aktivni fudbaler koji je progovorio o svojoj seksualnosti.

Javno je istupio i najpoznatiji među njima Tomas Hiclšperger, čovek koji je 52 puta nosio dres nemačke reprezentacije. On se "autovao" nakon karijere i tako postao prvi istaknuti fudbaler koji je javno priznao da je homoseksualac.

Kavaljo je priznao da je dugo skupljao hrabrost da izađe u javnost sa svojom intimom. Kad je to konačno uradio, podrška je krenula da mu stiže sa svih strana. Javili su mu se najjači klubovi sveta, među njima Barselona, Juventus, Liverpul, Arsenal, a podršku je dobio i od mnogih svetski poznatih igrača pa su ga tako zbog hrabrosti istakli Rio Ferdinand, David de Hea, Rafael Varan, Antoan Grizman, Đerard Pike...

Javio se porukom i veliki Zlatan Ibrahimović, koji mu je uz dubok naklon poručio:

- Ti si šampion. Fudbal je za sve. Veliko poštovanje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA