Sve o meču Keln - Partizan: Kojih 11 je izabrao Petrić, ko je najveća opasnost i šta sve može da se zaradi?

Crno-beli na velikom ispitu u Nemačkoj

  • 0
Keln, Partizan, Liga Konferencija Ilustracija: Telegraf

Svaki bod protiv favorita u grupi je zlata vredan, svesni su toga i te kako u Partizanu, a Keln svakako kvalitetom i stilom fudbala trenutno odskače u grupi D Lige konferencija, u kojoj crno-beli i ove sezone traže šansu za evropsko proleće.

Izazov je u odnosu na Nicu utoliko teži, jer se radi o gostovanju timu koji je proteklog vikenda savladao veliku Borusiju Dortmund u Bundesligi i tom prilikom pokazao zavidan kvalitet i široku rotaciju igračkog kadra, koju će trener Stefan Baumgart, u “stisku” između dva derbija prvenstva, sigurno prilagoditi crno-belima. Izabranici Gordana Petrića u toj činjenici verovatno vide svoju šansu da u sjajnoj atmosferi, pred rasprodatim stadionom u Kelnu, “uštinu” bod ili sva tri bolje kotiranom protivniku.

Nemci i njihov stil fudbala, kombinacija snage i brzine, sa neverovatnom upornošću od prvog do poslednjeg minuta, nikada nisu odgovarali ekipama sa ovog podneblja, no, tradicije postoje da bi se rušile...

Kada se igra i ko prenosi meč Keln-Partizan?

Utakmica između Kelna i Partizana se igra od 21 čas na stadionuj “Rajnenergi”, koji prima oko 50.000 navijača. Direktan prenos će realizovati nosilac prava na Ligu konferencije Arena sport Premium 1, kao i RTS.

Ko sudi utakmicu?

UEFA je za večerašnji duel delegirala sudije iz Španije i to De Burgosa Bengočeu, koji će biti glavni arbitar na meču, sa pomoćnicima Robertom de Palomarom i Ikerom de Franciskom.

Zdravstveni bilten?

Ljubomir Fejsa Foto: MN Press

Iz tabora Kelna pred meč sa Partizanom napominju da trener Stefan Baumgart ne može da računa na mladog reprezentativca Nemačke Jana Tilmana, dok su od ranije van stroja napadači Tim Lamperle i Sebastijan Andersom, kao i krilo Dimitros Limnios, odnosno centralni vezista Matijas Olsen.

Što se Partizana tiče, Gordan Petrić je morao da se odrekne pomoći Ljubomira Fejse koji je povredio ložu u duelu sa Vojvodinom, kao i Kristijana Belića zbog suspenzije usled crvenog kartona zarađenog u Češkoj.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Poput Partizana, Keln do sada nema poraz u Ligikonferencije pošto je remizirao sa Nicom (1:1) i savladao Slovacko (4:2), dok su u Bundesligi rezultati “šareni” uz poslednji veliki “skalp” Borusije iz Dortmunda koju su “jarčevi” savladali proteklog vikenda sa 3:2.

Ako izuzmemo “incident” u Sremskoj Mitrovici i Partizan sasvim dobro gura od dolaska Gordana Petrića na klupu, još uvek nema poraz u prvenstvu u tom periodu, koji je zaokružen ubedljivom pobedom nad Vojvodinom pre četiri dana (4:1). U ligi konferencije crno-beli imaju dva remija i veruju da i posle gostovanja Kelnu mogu da ostanu neporaženi.

Glavni aduti na terenu?

Florijan Kajnc, FK Keln Foto: Ralf Treese/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nemački mediji najavljuju rotacije u timu Kelna na meču sa Partizanom, jer jer izabranici trenera Stefana Baumgarta narednog vikenda očekuje derbi sa Borusijom iz Menšengladbaha. Sa druge strane sam trener najavljuje najbolji sastav i istina je verovatno negde u sredini. U svakom slučaju, tim iz Humske treba da obrati pažnju na brzonoge ofanzivce domaćina, pre svih najboljeg strelca i asistenta tima Florijana Kajnca, potom Slovaka Dudu, napadače Stefana Tigesa i Florijana Ditsa...

Snaga postojećeg tima Partizana je svakako u timskoj igri, koju u dobroj meri oplemenjuju “mozak” Bibarsa Natha, brzina krila Kvinsija Meniga i Fusenija Dijabatea, kao dobra forma Rikarda Gomeša. Naravno, Dijabate je igrač višeg nivoa, koji je u dosadašnjim evropskim mečevima pravio razliku u korist crno-belih i sve oči će i večeras biti uprte najviše u njega.

Novac i koeficijenti koji su u igri?

FK Partizan Foto: MN Press

Pobeda u grupnoj fazi donosi 500.000 evra, dok se remi vrednije sa 166.000 evra, tako da će crno-beli imati i finansijski motiv na ovom meču. Kada je u pitanju klupski koeficijent, crno-beli su plasmanom u grupnu fazu Lige konferencija dobili 2.500 bodova, do sada su odbranili 2.000 sa dva remija, a pobedom ili remijem protiv Kelna bi i definitivno "otključali" bodove.

Takođe, mogu crno-beli da poprave i nacionalni koeficijent, koji je bitan da ostanemo u igri za 11. mesto i imamo direktnog učesnika Lige šampiona, kao i drugog u kvalifikacijama. Tu pobeda donosi 500 bodova, a remi 250 bodova.

Šta kažu kladionice?

Ako pitate bukemejkere – Keln je veliki favorit protiv Partizana čemu u prilog ide i kvota od 1.50 na pobedu domaćina. Remi se vrednuje sa 4.40, a uspeh crno-belih donosi finu zaradu, jer se uloženo množi kvotom 7.40.

Reč trenera

Stefan Baumgart (Keln):

- Posle utakmice sa Partizanom možemo da budemo treći, ali i prvi na tabeli grupe D Lige konferencije. U ovom momentu imamo dobru startnu poziciju, ali moramo da nastavimo sa igrama iz prethodnog perioda. Raduje me velika podrška sa tribina, kad vidite interesovanje za meč protiv Boegrađana, morate osećate srećnim zbog toga. Takmičenje je u ovoj sezoni zanimljivo, drago mi je što je i Keln deo te priče, daćemo sve od sebe da što dalje doguramo.

Gordan Petrić (Partizan)

Video: Petrić pred Keln pričao o kondiciji: Nespremni smo? To su priče zbog rezultata

- Želeo da se i protiv Kelna nastavi sve isto kao i protiv Vojvodine. Mislim da su igrači spremni, odmorni, da znaju šta im ovaj meč nosi. Ovo je evropski izlog, za dosta igrača da se pokažu na ovako teškim utakmica, imamo tu malih problema što nemamo dva igrača na sredini terena, Mislim da su igrači spremni i da znaju šta ih očekuju, igramo protiv favorita u našoj grupi, koji je navikao na ovakve utakmice svake nedelje. Mi smo delimično navikli, ali oni su u prednosti što se tiče ovakvih mečeva.

Očekivani sastavi

Keln (4-1-4-1): Švabe, Šmic, Kilijan, Hubers, Hektor, Škiri, Ljubičić, Duda, Maina, Kajnc, Tiges

Partizan (4-2-3-1): Popović, Filipović, Marković, Vujačić, Urošević, Traore, Andrade, Dijabate, Menig, Natho, Rikardo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA