Ko su "Divlje horde" koje čekaju Partizan? Tukli se s Delijama, pravili haos u Beogradu, otimaju zastave...

Crno-bele večeras očekuje jedno "vrelo gostovanje" u Evropi

  • 6
FK Keln, Navijači FK Keln Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana večeras od 21. čas gostuju ekipi kelna u okviru 3. kola Lige konferencija i neće im biti nimalo lako da dođu do pozitivnog rezultata! Što zbog kvaliteta nemačkjog tima, što zbog "paklene" atmosfere koju prave navijači Jarčeva!

Priliku da se uveri u to imala je i Crvena zvezda koja je 2017. godine gostovala Kelnu u okviru Lige Evrope i pobedila je 1:0, dok navijačima srpskog šampiona nije bilo nimalo svejedno prilikom dolaska u ovaj grad.

Delija je tada bilo oko 5.000 i pre utakmice su pozivali sve ostale navijače da paze kako se ponašaju, odnosno da ne rizikuju. S druge strane, Grobara bi večeras trebalo da bude oko 1.000 i njih će, kao i Delije te 2017. godine, dočekati najjača grupa kelnovih navijača "Divlje horde."

Osnovani su 1996. godine, organizovani su fenomenalno kada su u pitanju koreografije i pirotehnika, kao i masovna gostovanj. To smo mogli da vidimo i te 2017. kada ih je na utakmici u Londonu protiv Arsenala bilo 20.000. I nedavno su u Nici, u 1. kolu Lige konferencija, pravili haos.

Pre utakmice su probili ogradu i sukobili se sa pristalicama francuskog tima. Usled sukoba, jedan od navijača Kelna je pao sa visine od pet metara, dok je sam meč kasnio skoro sat vremena. Zbog toga je Kelnu zabranjeno da prodaje karte svojim navijačima za naredna dva gostovanja, uključujući i Beograd.

Ono što je posebno obeležje navijača Kelna, jeste to da vladaju svojim gradom i da na svom stadionu prave spektakularnu atmosferu, koju prati sjajno navijanje, koreografije, pirotehika...

S druge strane, na gostovanjima su navijači Kelna kao što im i naziv kaže - divlje horde! Imali su brojne tuče sa policijom, prekide utakmica, sukobe sa protivničkim navijačima. Jedna od najupečatljivijih slika bio je upad na teren sa bakljama na gostovanju Menhengladbahu, kada su svi bili u belim kombinezonima sa maskama na glavi.

Kada je u pitanju ta utakmica sa Zvezdom, ostaće upamćeno da su se Kelnovi navijači sukobili sa Delijama na ulicama grada. Došlo je do gađanja na obe strane, a zatim su se Nemci dali u beg po dolasku policije.

Na Marakani su "Divlje horde", neposredno po završetku meča, nezadovoljni ishodom bitke na terenu, zapalili stolice. Vatra se razbuktala u donjem delu tribine gostujućih pristalica, pa je bilo posla i za vatrogasce.

Nije ovo bio jedini incident gostiju, za vreme meča "čupali" su stolice i njima gađali Zvezdine pristalice na jugu, takođe i baklje su koristili kao projektile... Na kraju, toliko su divljali da su ih i nemački mediji isprozivali i nazvali njihovo ponašanje sramotnim.

Video: Beograd ne pamti ovakve nerede: Divlje horde napravile ratno stanje na Marakani

Ostaće upamćeno i to da su pre nekoliko godina izveli filmsku kaciju na svom stadionu i tokom derbija sa Borusijom Menhengladbah oteli su zastavio gostujućim navijačima.

Nekoliko maskiranih huligana otišlo je pred tribinu sa navijačima Menhengladbaha, a zatim su im oteli jednu zastavu koja je bila na ogradi i počeli da jure preko čitavog terena dok nisu stigli do svoje tribine, gde su ih ostali navijači oduševljeno dočekali. Osim te akcije na terenu, viđena je tuča ispred stadiona i u hodnicima Rajnenergi stadiona, gde su se sukobili navijači dva kluba, a zatim i policija protiv njih.

Zanimljivo je i to, kada su u pitanju "Divlje horde", da su tokom gostovanja Nici imali određene transparente koji su privukli veliku pažnju,  a koje nije odobrio sam klub. Zbog toga su nedavno čelnici Kelna imali sastanak sa navijačima "iza zatvorenih vrata" kako bi se navodno "pomirili."

Ono što je sigurno jeste i to da će Partizan večeras biti dočekan u crvenim bojama, jer su najvatrenije pristalice Kelna to najavile na društvenim mrežama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Delije

    6. oktobar 2022 | 15:28

    jesu to oni sto su ih delije razvlacili po kelnu u za malo capili zastavu njima ispred nosa. Komedija od navijaca...

  • Mane

    6. oktobar 2022 | 15:17

    Komedija.

  • Ш

    6. oktobar 2022 | 15:54

    "дивље хорде" нису наишли на тврдо,превише су се они осилили у ЕУ. Тако је било и у Првом Светском Рату.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA