≫ 

Moćna Zvezda ubedljiva protiv Ferencvaroša: Kanga i Gobeljić nosili crveno-bele do prvih bodova u Evropi!

Odlična igra Zvezde, koja je bila nošena sjajnom igrom Marka Gobeljića i Gelora Kange

Fk Crvena zvezda, FK Ferencvaroš, Green Monsters, navijači

Foto: Nikola Anđić

Konačno je pobedila Zvezda u Ligi Evrope! Crveno-beli iz Beograda su uspeli da slave protiv Ferencvaroša u meču trećeg kola grupne faze Lige Evrope sa poprilično ubedljivih 4:1 na Marakani. Vrhunsku predstavu Zvezde su golovima krunisali Gelor Kanga (dva puta), Aleksandar Katai i Stefan Mitrović.

Jasno je bilo još pre početka meča da Zvezda u ovoj utakmici mora jednostavno da napadne mađarsku ekipu, koja je zabeležila dve pobede u prva dva kola u ovom takmičenju. Iako nije mogao Miloš Milojević da računa na Osmana Bukarija i Nemanju Milunovića, na teren je izveo malo drugačiji sastav i to je upravo bilo ono što je donelo prevagu.

Milojević je uvideo da Strahinju Erakovića ne može da stavi na desnog beka. Jedinog desnog beka, Marka Gobeljića, stavio je na tu poziciju i vihorni fudbaler mu je uzvratio sa neverovatno dobrom utakmicom. Kod prvog gola je bio zaslužan jer je probio po desnoj strani, centrirao je, a iz tog napada je usledio penal. Kasnije je i kod trećeg gola imao najvećeg uticaja, dok je i u odbrani imao pozamašan učinak.

Strahinja Eraković s druge strane je na štoperu pokrio i odradio sve što se od njega tražiolo. "Uhapsio" je svakog fudbalera u odbrani, rasčišćavao je svaku moguću priliku, dok je maestralan bio i Gelor Kanga na sredini terena, koji je svojim drugim golom podsetio na Krasnodar.

Sve u svemu, može se reći da je Miloš Milojević konačno uspostavio temelje svoje i igre i da je uspešno "položio" ispit zrelosti za klupu Crvene zvezde.

Fk Crvena zvezda, FK Ferencvaroš, Green Monsters, navijači

Foto: Nikola Anđić

Zvezda - Ferencvaroš 4:1 (2:0)

/ Kanga 27', 60, Katai 50, Stefan Mitrović 35' - Zakarlason 78 /

Od samog starta meča je Zvezda krenula ofanzivno, što se i očekivalo, što se unapred najavilo. Već u uvodnim minutima susreta je viđena i prva prilika. Igrao se 5. minut susreta, Pešić se usidrio u šesnaesterac Ferencvaroša, primio je loptu, ali ju je pri odlaganju dodao samo do jednog fudbalera iz Mađarske.

Ono što je dobro, jeste to da je ova prilika samo probudila crveno-bele, naterala ih da se još više cimnu i krenu u još veći napad.

Kontra-efekat je jako brzo usledio, priliku je imala ekipa Ferencvaroša, ali je Gobeljić uspeo da postavi svoju glavu ispred lopte i tako skrene loptu u korner. Posle kornera, ništa se nije desilo i veoma lako je rasklonjena opasnost.

Desni bek Crvene zvezde je pokazao da igra najbolju utakmicu u poslednjem periodu. Odmah posle sjajne akcije, Marko Gobeljić je izbacio jednog fudbalera, potom je šutirao levom nogom ali to je bio veoma lak zadatak za golmana Ferenca.

Nešto kasnije u poluvremenu, u 25. minutu, opet je u centru pažnje bio Marko Gobeljić. Desni bek je probio po svojoj strani, centrirao je, a Mirko Ivanić je skočio, udario loptu glavom, ali je njegov udarac završio na ruci fudbalera Ferencvaroša, što su videli ljudi iz VAR sobe. Radio je VAR, gledalo se, a onda je glavni arbitar pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Gelor Kanga i veoma sigurno je izveo penal i tako doneo prednost svojoj ekipi.

 

Na drguoj strani terena je pokušavao Ferencvaroš da napravi nešto, ali je svaki napad osujećen od strane Strahinje Erakovića koji je imao vanserijsku utakmicu. Pokupio je svaku loptu, uhvatio je svakog fudbalera Ferencvaroša i tako je čuvao svog golmana Milana Borjana.

Nova akcija, novi gol je viđen u 35. minutu. Aleksandar Pešić je centrirao, Stefan Mitrović je uspeo da se zagradi, da se odvoji od čuvara i potom veoma lako i lepo savlada golmana.

To je bilo i sve viđeno u prvom polvuremenu ove utakmcie, gde je Zvezda poprilično izdominirala protiv Ferencvaroša.

Nije prošlo ni pet minuta u drugom delu, mreža se opet zatresla. Lepu akciju na desnoj strani su odigrali fudbaleri Zvezde, Gobeljić je odlično protrčao, dobio je loptu, a onda je našao Aleksandra Kataija koji je sa 18 metara veoma precizno pogodio gol za 3:0.

Nastavilo se sve u istom ruhu. Samo 10 minuta kasnije je viđen novi gol. Gelor Kanga, lucidni Gabonac, dobio je loptu na sličnoj poziciji kao pre pet godina protiv Krasnodara. Skoro identično je šutirao, lopta je imala istu putanju i na isti način je matirala golmana za novo slavlje i erupciju oduševljenja - 4:0.

 

Do kraja je Zvezda malo stala, "skinuli su nogu sa gasa", što je iskoristio Ferencvaroš i u 71. minutu postigao gol za 4:1, ali to je sve što su oni pokazali.

U nastavku meča je Miloš Milojević ubacio fudbalere koji do sada nisu dobijali priliku. Ušao je u igru Nemanja Motika, koji je pokazao da i te kako poseduje kvalitet da igra, odmah je napravio priliku, mogao je i do gola, ali mu je malo nedostajalo. Sem njega, u igri se našao i Ibrahim Mustafa, koji je imao nekoliko sprinteva ka golu, ali su ostali igrači već bili na umoru, te ga nisu ispratili u najboljem smislu.

Video: Marakana zagrmela, iz svih grla se čuju samo 2 reči - Katai magikoooo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA