Šta je sve Zvezda zaradila za sebe i srpski fudbal posle pobede nad Ferencvarošem u Ligi Evrope

Stižu koeficijenti i dodatni novac

  • 3
Fk Crvena zvezda, FK Ferencvaroš, Green Monsters, navijači Foto: Nikola Anđić

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su pobedu protiv Ferencvaroša u okviru 3. kola Lige Evrope (4:1), čime su napravili prvi korak ka evropskom proleću posle dva uvodna neuspeha od Monaka i Trabzona.

Samom pobedom nad Ferencvarošem, ekipa crveno-belih doprinela je svojem klupskom koeficijentu sa dva osvojena boda, pri čemu to treba uzeti sa ogromnom rezervom.

Naime, pošto je samim ulaskom u grupnu fazu Lige Evrope, tim iz Beograda dobio zagarantovana tri boda, koji predstavljaju i minimum. Sve ispod toga se neće računati kao dodatak, odnosno tek kada se nadmaši ova granica od tri poena, Zvezda će nastaviti da osvaja koeficijente.

Sa druge strane, klupska kasa će biti dodatno popunjena. Samom pobedom protiv Fradija, Crvena zvezda dobila je dodatnih 630.000 evra, koliko glasi ček na pobedu u grupnoj fazi takmičenja za ovu sezonu.

Podsetimo, klub koji završi kao prvoplasirani u grupi će dodati svojoj kasi 1.100.000 evra, a koji bude drugi će osvojiti još 550.000 evra. Isto tako, pobednik grupe dobija dodatna četiri poena za koeficijent, a drugoplasirani dva, tako da Zvezda ima dodatnu motivaciju da grize sedam dana kasnije u Budimpešti.

Video: Baklje osvetlele Marakanu tek na kraju velike pobede: I mađarski ultrasi u neverici snimali Delije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA