≫ 

Šta je sve Partizan zaradio za sebe i srpski fudbal posle pobede nad Kelnom u Ligi konferencija

Tu su koeficijenti, ali i novac

  • 15
FK Keln - FK Partizan, Liga konferencija Foto: Tanjug - AP

Fudbaleri Partizana su načinili veliki uspeh i veliki rezultat pobedom protiv Kelna u sred Nemačke sa 1:0 u utakmici trećeg kola Lige koferencija. Ova pobeda je značajna za njihov finansijski plan, ali i za koeficijent naše zemlje.

Partizan je ovom pobedom odigrao duplu ulogu za srpski fudbal. Crno-beli su sebi doneli novac u kasu, što je i te kako važno u ovoj situaciji, ali su tako i doprineli našoj zemlji u borbi da ostane na 11. mestu najboljih liga, te tako sačuva i dva mesta u Ligi šampiona.

Samom pobedom u grupnoj fazi Lige konferecija, Partizan je zaradio 500.000 evra, što uz prethodna dva remija protiv Nice i Slovacka dolazi do cifre od 882.000 zarađenih evra u dosadašnjem toku ovog takmičenja.

Pored finansija, Partizan je dobio i 2.500 bodova za klupski koeficijent, dok su uz prethodna dva remija zaradili još 2.000 bdoova, čime su ovom pobedom sada i definitivno "otključali" bodove za dalji tok i za dalju borbu za ovaj luksuz.

Naravno, osim klupskih pogodnosti, tu je i nacionalni koeficijent, gde je Partizan za Srbiju zaradio još 500 bodova

Video: Fudbalski klub Partizan obeležio 77. rođendan JSD Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA