≫ 

Petrić nakon Kelna pomenuo i Zvezdu: "Da i one tamo godine imamo direktnog učesnika u Ligi šampiona"

  • 3

Trener Partizana Gordan Petrić čestitao je svojim igračima nakon pobede u Kelnu u sklopu Lige konferencija i obratio se i svojoj porodici na početku konferencije.

- Čestitam igračima, da se zahvalim navijačima koji su prešli ovoliki put, da prenesem mojoj porodici da sam dobar, da ne treba da se sekiraju zbog mog fudbalskog, trenerskog posla. Uvek nešto ubacim što nema veze sa fudbalom, ali dobro.

Ljubomir Fejsa i Kristijan Belić nisu mogli da pomognu ekipi.

- Mi smo imali tu problem sa dva igrača koji nisu igrali, Fejsa i Belić, koji nam donose nešto drugačije nego igrači koji su danas igrali. Ono što smo zamislili, ovi momci su odigrali i više od 100 posto. Mislim da smo bili bliži pobedi, očekivali smo Keln da nas pritiska, da bude dosta trčanja, dosta duela i dugih lopti, ali mislim da su odigrali 100 posto i da su odigrali svoj deo posla.

Bilo je dosta prilika, moglo je da ode u svakom pravcu, ali je ipak otišlo u korist Partizana

- Ne znam kako to sa strane gledaju, da li je bila stresna, ali je bila poučna, dosta toga sam saznao iz ove utakmice. Možda smo i prerano dali gol, da smo dali gol kasnije, možda bi manje bilo stresno. Tako da ću možda reći igračima da ne daju gol u prvih 10 minuta da bude manje stresne. Video sam pozitivnih i negativnih strani, imaju još tri utakmice, Keln će uraditi nešto više nego večeras što se tiče rizika, tako da ćemo videti šta će biti.

Upitan, šta je rekao igračima pre utakmice, Petrić je otkrio da im je kazao da se opuste i uživaju u meču.

- Ono što pričam igračima, pričam i novinarima, ljudima iz kluba i drugarima. Rekao sam da je večeras lagana utakmica. Da me pogrešno ne shvatite, lagana jer igraju protiv dobre ekipe na dorbom stadionu sa dobrim navijanjem. Da se opuste i da pruže ono što mogu da pruže. Morali su da odrade neke zadatke, videlo se da su odradili neke zadatke, da su bili mirniji na pasu, mogli smo da damo još neki gol. Danas sam rekao pred utakmicu da se opuste i pruže maksimum.

Petrić tvrdi da će Partizan morati da nastavi sa dobrim rezultatima.

- Nisam ništa zamišljao, prošao sam ovakvih situacija i kao igrač i kao funkcioner. Ići ću od treninga do treninga i od utakmice do utakmice. Ovo se slaže, svestan sam šta nosi fudbalski život, da sledeće nedelje izgubimo, sve se vraća na nulu. Lepo je za sada, videćemo šta će se desiti u nedelju. Ako tada kiksnemo, sve će se vratiti na staro.

Osvrnuo se trener crno-belih i na uspeh Crvene zvezde koja je slavila protiv Ferencvaroša u Ligi Evrope.

- Pre nas je igrala Zvezda, uzela je bodove, mi smo uzeli bodove. To je vrlo bitno za srpski fudbal, da se nastavi, da imamo i one tamo godine direktnog učesnika u Ligi šampiona što je veoma, veoma bitno za sve nas.

Andrija Pavlović, igrač Partizana, takođe je zadovoljan pobedom protiv Kelna. 

- Meni je bilo užvanje da igram večeras, odradili smo svaki deo posla, sa fizičke i mentalne strane dali smo sve što smo imali. Mislim da smo zasluženo pobedili. Kada se podvuče crta, mi smo imali više šansi i bili smo bolja ekipa večeras.

Video: Petrić pred Keln pričao o kondiciji: Nespremni smo? To su priče zbog rezultata

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoran

    6. oktobar 2022 | 23:56

    Bravo za taktiku i zalaganje igrača Partizanana 👏👏👏

  • Šurda

    7. oktobar 2022 | 11:54

    Dal li je moguće da ne vidite nameštanje pola tim nije izveo Keln pa ono veče Mesi medalje gol nego vraća loptu nazad Ferencvaroš lagano igranje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA