≫ 

Navijač preminuo tokom nereda na fudbalskom meču, policija koristila gumene metke i suzavac

Haos u Argentini

  • 0
FK Boka Juniors - FK Himnasija, neredi navijača Foto: AP/Tanjug

Najmanje jedna osoba je preminula tokom sukoba policije sa fudbalskim navijačima, u blizini stadiona u Buenos Ajresu koji su pokušavali da uđu na utakmicu argentinske lige, prenosi AP.

Argentinske vlasti su saopštile da su mnogi navijači pokušali nasilno da uđu na utakmicu između Boka Juniorsa i Himnasije Esgrima u La Plati.

Deo domaćih navijača koji su ostali van stadiona, nakon što je kapacitet ispunjen i pošto su se kapije zatvorile, nije prihvatio činjenicu da neće gledati duel sa tribina.

Oko i na stadionu "Huan Karmelo Seriljo" izbili su sukobi između policije i navijača, u kojima su snage bezbednosti koristile gumene metke i suzavac pokušavajući da nateraju navijače da se povuku, navodi AP.

U devetom minutu meča u četvrtak uveče sudija je prekinuo igru, a argentinski fudbalski zvaničnici su saopštili da je to učinjeno iz bezbednosnih razloga. Vlasti su saopštile da je 57-godišnji muškarac doživio srčani udar dok je napuštao stadion i preminuo pre nego što je dovezen u bolnicu.

Na stadionu Huan Karmelo Seriljo u La Plati bili su prisutni samo navijači Himnasije, pošto su lokalne vlasti pokrajine Buenos Ajres zabranile navijačima gostujućih timova da prisustvuju utakmicama 2013. godine zbog čestih izbijanja nasilja.

Prošle sedmice, najmanje 131 osoba je poginula na indonezijskom fudbalskom stadionu kada je policija upotrebila suzavac.

Video: Haos na tribinama: Poljski huligani se tukli sa policijom, palili baklje usred Engleske

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA