≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Dobro pogledajte snimak: Da li je Eraković ovim potezima kupio kartu za Katar?

Vreme čitanja: oko 2 min.

Doktorska partija Zvezdinog štopera protiv Ferencvaroša teško da će ostati nezapamćena kada je u pitanju selektor Orlova Dragan Stojković Piksi

  • 7
Strahinja Eraković Foto: crvenazvezdafk

Dečko je sam rekao, odmah psole utakmice sa Ferencavrošem, da mu najviše prija kada igra na svojoj poziciji štopera! Bio je, doduše, i učtiv, pa je dodao da se trudi da pruži maksimum gde god ga trener stavi da igra, ali je činjenica da Crvena zvezda ne bi više smela da "guši" Strahinju Erakovića!

Mladi defanzivac je u četvrtak veče pokazao zašto je u prolećnom delu šampionata postao reprezentativni kalibar, a na meču sa Fradijem je možda sebi čak kupio kartu za Katar, da bude u avionu koji ide na Svetsko prvenstvo zajedno sa još 25 momaka koje selektor Dragan Stojković Piksi izabere.

Eraković je nedavno u Telegrafovoj anketi dobio određen broj glasova koji su dovoljni da Zvezdin štoper ide na Mundijal, što znači da publika veruje u njegove kvalitete. Imao je taj peh da su ga šetali sa pozicije na poziciju, da je nesrećno morao da igra desnog beka. Čak je i to sjajno odradio u defanzivi, što jeste njegov primarni zadatak.

Protiv mađarskog šampiona je održao čas fudbala njihovim ofanzivcima. U svakom smislu. Pravovremenim skokom je izbacivao lopte iz kaznenog prostora, sjajno je čitao igru i nogu stavljao na mesto gde lopta ide i pre nego što ova tamo dođe, dobijao je duele jedan na jedan, dok je i vezni red od njega dobijao upotrebljive lopte.

Hvaljen je Eraković bio prethodne sezone često, pohvalu je dobio i od samog Piksija. I to dok ga još nije ni zvao u reprezentaciju.

- Prošle godine, možda je bio neki januar dok još nisam ni postao selektor, rekao sam Dejanu Stankoviću za Erakovića. Rekao sam mu da sam ga gledao na nekim utakmicama i da dečko zaista pokazuje odličan potencijal. Drago mi je da nisam pogrešio i da on strašno dobro napreduje. Vidi se to iz utakmice u utakmicu. Razvija se u dobrom pravcu i to je dobar benefit za srpski fudbal - jasan je bio Stojković u martu ove godine.

Da li bi Strahinja Eraković trebalo da ide na Mundijal u Katar?

Glasajte

Eraković je u međuvremneu dobio poziv, upisao je debi, bio na poslednjem okupljanju i definitivno će se naći na šierm spisku Orlova za Mundijal. A sudeći po formi nekih njegovih "konkurenata", čini se da bi trebalo da dobije prednost u odnosu na njih.

Zvezda je ovog leta odbila ponude za njega, međutim, sportski direktor Mitar Mrkela je posle meča sa Ferencvarošem poručio da će sledeće nalete inostranih klubova Zvezda teško odbraniti.

- Eraković je fenomenalan igrač. Pričao sam već, odbili smo ponudu od 6.000.000 za 50 posto prava. Za koliko novca bismo ga trenutno pustili je više pitanje za generalnog direktora, on je bolji sa parama od mene. Ako nastavi ovako, a ovo je bila utakmica gde je demonstrirao klasu, biće teško zadržati ga u januaru - jasan je bio Mrkela.

Video: Voditelj pitao bivšeg igrača Zvezde o Partizanu: Ja kao zvezdaš navijam za Keln

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA