≫ 

Skandal: Huligani Kelna nacistički salutirali prema Partizanovom Izraelcu?!

Nemački navijači su prikazani na TV prenosu kako u momentu kada je Natho izvodio korner sa visoko podigutom desnom rukom

  • 18
Bibars, Bibras Natho, Slobodan Urošević

Foto: MN Press

Fudbaleri Partizana ostvarili su neverovatan uspeh i pobedili su u Kelnu domaći tim, čime su dospeli na prvo mesto u grupi D Lige konferencija posle tri odigrana kola.

Navijači Kelna su na krcatom stadionu napravili sjajnu atmosferu i koreografiju, ali je jedan detalj bacio senku na sve. U pitanju je trenutak kada su kod jednog kornera koji je izvodio Bibars Natho, navijači Kelna visoko podigli desnu ruku i salutirali poput nacista.

Reditelj je na momenat prebacio kadar na tribinu najvatrenijih pristalica Kelna, takozvanih "divljih hordi", a nakon što je primećena scena kako salutiraju, kada je odmah promenjen, pa scena nije do kraja razjašnjena.

Međutim, ultrasi Kelna poznati su i od ranije po neonacističkim ispadima, pa su tako svojevremeno na gostovanju Arsenalu u Londonu, kada je tamo došlo 20.000 nemačkih navijača, bilo identičnog nacističkog salutiranja.

Podsetimo, Bibars Natho je reprezentativac i državljanin Izraela, ali je poreklom Čerkez i po religiji je musliman. Interesantno je i da je Natho prvi kapiten islamskog porekla u reprezentaciji Izraela.

Ostaje da se vidi da li je delegat UEFA zabeležio ovaj sramni momenat i da li će Keln biti kažnjen za ovo. Podsetimo, UEFA ima nultu toleranciju za bilo kakvo iskazivanje rasne, verske i nacionalne netrpeljivosti. A bilo kakva veza sa nacizmom, može samo drakonski da uveća kaznu.

Video: Košarkaš Partizana iskreno: Nedović mi je kao brat, ali to ne menja ništa u duelu dva kluba

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realna

    7. oktobar 2022 | 14:57

    Nemci, nacisti zauvek.

  • Зимоњић Јанко

    7. oktobar 2022 | 15:06

    Што мој пријатељ рече...."У сваком Њемци чучи један мали нациста"

  • ks

    7. oktobar 2022 | 14:56

    Zasto se to ne prijavi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA