Zvezda se pohvalila: "Gobeljić je sada kao Pižon"

Izjednačio se desni bek sa legendom Crvene zvezde

  • 15
Marko Gobeljić Foto: MN Press

Marko Gobeljić je ponovo osvojio srca navijača Zvezde. Njegova izvedba na meču između Ferencvaroša i Crvene zvezde na Marakani je pokazala da je ovaj "univerzalac" spreman da se vrati na svoju poziciju desnog beka i da ponovo gospodari tom stranom. Meč protiv mađarske ekipe je za njega predstavio i jedan mali jubilej, on je sustigao legendu, Vladimira Petrovića Pižona.

Koliko je dobro odigrao protiv ekipe Ferencvaroša, govori i to da mu je Marakana skandirala "Gobelja, Gobelja", u jednom trenutku, što je dodatno podstaklo fudbalera. Posle meča, Zvezda je objavila i to da je Gobeljić odigrao 50. utakmicu u evropskim utakmicama, čime se izjednačio sa Pižonom.

Marko Gobeljić je i fudbaler sa najdužim stažom u aktuelnom igračkom kadru Crvene zvezde, pošto mu je ovo šesta sezona u kojoj nastupa u crveno-belom dresu. Samim tim, to znači da je i jedini akter koji je ispratio svaku utakmicu Zvezde u Evropi otkako su se crveno-beli vratili u grupne faze.

Gobeljić je sa ovom, 50. utakmicom, uspeo da se izjednači sa Pižonom, ali i saigračem El Fardu Benom. Izuzev njega, blizu ovog mini-jubileja od 50. utakmica su još i Slavoljub Srnić (46) i Gelor Kanga (45).

Video: Gobeljić otkrio kako se osećao kada su Delije počele da mu skandiraju: Mogao bih još 2 meča da igram

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Karasi

    7. oktobar 2022 | 17:27

    Uporedjivati ovog Panja sa Pižonom je suludo

  • Naša posla

    7. oktobar 2022 | 17:54

    Neki očigledno imaju memoriju kišne gliste. Do juče sa pravom nazivan svakojakim imenima, a onda posle jedne utakmice ga upoređuju ni manje ni više nego sa Pižonom?! Još samo da ga proglase Zvezdinom zvezdom pa da zapevamo.😀

  • Igi

    7. oktobar 2022 | 17:30

    Ostade ovaj do penzije, zlo nase. Iduca utakmica, ovaj pravi penal, ili crveni karton.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA