≫ 

Navijačice PSŽ-a pretrpele horor u Lisabonu: "Redari su nam gurali ruke u brushaltere"

Među 3000 pristalica gostiju bilo je i pripadnica lepšeg pola

  • 0
PSG PSŽ navijači

Foto: Profimedia/Liewig Christian/ABACA / Abaca Press

Fudbaleri Benfike i Pari Sen Žermena odigrali su u sredu uzbudljiv remi u Lisabonu u okviru Lige šampiona, međutim osim o onome što se dešavalo na terenu, mediji, na osnovu svedočenja ljudi sa lica mesta, pišu o maltretiranju koje su doživeli gostujući navijači u Portugaliji, pred stadionom.

Pored navijača, i devojke su bile na udaru redara, koje su, kako su ispričale francuskim medijima, doživele i seksualno uznemiravanje tokom rutinske kontrole na ulazu. Bilo je vrlo neprijatnih situacija o čemu je svedočila i jedna od navijačica pariskog kluba koja je u sredu uveče bila na tribinama "Da Luža".

- U prvi mah nisam reagovala, pomislila sam u sebi da je sve to normalno, da tako mora. Međutim, brzo je počelo da mi bude neprijatno jer su mi gurali ruke u brushalter. Pogledala sam moje prijatelje i shvatila sam da i oni prolaze kroz istu stvar - rekla je ova navijačica Parižana.

Ova devojka kaže da nije bilo šanse da neko digne glas, da se usprotivi, jer je policija čekala i najmanju reakciju da potegne silu.

- Da smo protestovali, policija bi nas ubila. Kada prolazite kroz tako nešto, niste ok, ne možete da budete ok. To je poniženje. uz sve to bacali su nam sve stvari na pod. Bili smo šokirane, osećale smo se kao da nas siluju.

Navijači Pari Sen Žarmena su o svom iskustvu obavestili javnost putem društvenih mreža.

- Benfika me je silovala - može se naići na jednu od ovakvih poruka na društvenoj mreži Tviter gde su se pojavila i druga svedočenja pojedinh navijača gostiju o tretmanu koji su pretrpeli od redara i obezbeđenja na stadionu.

- Jedan od stjuarda mi je svukao šorts, zadizao mi doni veš i pipao mi genitalije - izjavio je ovaj navijač.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA