≫ 

Završena vladavina Mesija i Ronalda na vrhu Forbsove liste, svet dobio novog najplaćenijeg fudbalera

Embape preuzeo primat među bogatašima u kopačkama

  • 3
Kilijan Embape, Kristijano Ronaldo, Francuska, Portugalija Foto: Profimedia/AFP

Francuski fudbaler Kilijan Embape (23) uspeo je da se popne na vrh liste najplaćenijih igrača na svetu - što je prvi put posle devet godina da je neki igrač na tom mestu a da se ne zove Lionel Mesi ili Kristijano Ronaldo.

Prema godišnjoj listi Forbsa, zvezda Pari Sen Žermena će ove sezone zaraditi 128 miliona dolara!

Na drugoj poziciji nalazi se Embapeov saigrač Lionel Mesi (120 miliona dolara), a na trećem Ronaldo - koji će ove godine inkasirati 100 miliona.

Kilijan Embape Foto: Tanjug / AP

Nejmar i Mohamed Salah kompletiraju Top 5 listu najplaćenijih fudbalera.

Brazilac će ove godine biti bogatiji za 87 miliona dolara, a Egipćanin je daleko iza prvoplasiranog kvarteta sa 53 miliona.

Poslednji igrač koji je bio prvi na Forbsovoj listi najplaćenijih fudbalera, do pojave Ronalda i Mesija na njoj, bio je engleski superstar Dejvid Bekam 2013. godine.

Embapeu je ovaj status doneo njegov novi, trogodišnji ugovor sa Parižanma, kojim je i raspršio priče o prelasku u Real Madrid. Vihorni krilni napadač je sa klubom osvojio 11 trofeja, od čega četiri titule prvaka Francuske, od kako je stigao iz Monaka 2017. godine.

Pri vrhu liste najplaćenijih fudbalera današnjice je i napadač Mančester Sitija Erling Haland, koji je ove godine "debitovao" u prvih 10 u ovom prestižnom društvu bogataša u kopačkama.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nikola

    7. oktobar 2022 | 23:27

    Znaci za jedan dan zaradi 300.000 koliko i ja s platom od 600e za 40 godina. Pa dobro, ima smisla skroz. 40 godina ustajem svako jutro i idem na posao da zaradim koliko Mbape za jedan dan. A tih mojih 600 mizernih je nezamislivo za neke mucenike u Africi. Zanimljivo mi je sto i posle ovoga ima ljudi koji se plase da ce biti nuklearni rat. Pa mora biti. Treba da bude.

  • Душан Краишник Бања Лука

    7. oktobar 2022 | 22:25

    O od igrača

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA