Bosanci otkazuju prijateljski susret sa Rusijom: Posle bure u komšiluku, traži se novi protivnik

Prema pisanju medija iz komšiluka, BiH ipak neće biti prva zemlja iz Evrope koja će igrati protiv Rusije posle uspostavljanja sankcija

  • 4
Edin Džeko

Foto: Tanjug / AP

Iako je već nedeljama unazad u svetu reprezentativnog fudbala jedna od glavnih tema između ostalog bila i prijateljska utakmica koja je bila planirana za 19. novembar, a na kojoj bi se sastali Bosna i Hercegovina i Rusija, do nje izgleda neće doći.

Prema saznanjima portala Klix.ba, umesto duela sa Rusijom, BiH planira da igra sa nekom drugom nacionalnom selekcijom i već se razmatraju pojedine opcije. Selektor Ivajlo Petev bi tada na okupu imao sve reprezentativce.

U krovnoj kući bosansko-hercegovačkog fudbala su pre mesec dana odlučili da isprva prihvate poziv Rusije i da se odazovu na prijateljski meč, iako je ova zemlja pod sankcijama i restrikcijama FIFA i UEFA, te je izbačena iz svih takmičenja.

Bosna i Hercegovina bi na taj način postala prva evropska selekcija koja bi igrala meč sa Rusima od kako su uvedene zabrane, što je izazvalo veliku buru u komšiluku, naročito u Federaciji.

Prošle nedelje je bila zakazana vanredna sednica Saveza na kojoj je bilo planirano da se raspravlja o spornom meču, ali od toga nije bilo ništa. Sve je prolongirano za 31. oktobar ove godine, a sve zbog dogovora sa novim rivalom.

Kako zaključuje portal Klix.ba, samo se čeka ozvaničenje otkazivanja pomenute utakmice, zbog loših reakcija javnosti kako u zemlji, tako i u Evropi i šire.

Video: Da li je ovo bio sumnjiv penal za Novi Pazar?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • moki

    14. oktobar 2022 | 18:30

    Ajde nasi da odigraju sa Rusima !!!!

  • Hogar

    14. oktobar 2022 | 18:56

    SPORT NE MESATI SA POLITIKOM....TO JE RADIO HITLER A SADA EU I AMERIKA....BRUKA I SRAMOTA ZA SVET STO JE DOZVOLIO FASISTIMA DA GOVORE KO STA SME DA RADI....IMA LI NEKO NEZAVISAN I DA VODI SVOJU POLITIKU ..

  • Lala

    14. oktobar 2022 | 20:45

    Ne treba se zamerati UEFI I FIFI. A sa Rusima se dogovoriti za neko sretnije vreme.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA