Beogradski klubovi "jure" ka Superligi: IMT je već odmakao, a i Grafičar se udaljava od ostatka kolone

Sve ide ka tome da ćemo iz prestonice dobiti dva nova kluba u eliti

  • 3
FK Grafičar

Foto: MN Press

Ako je suditi prema dosadašnjem toku sezone u Prvoj ligi Srbije, dva beogradska kluba polako ističu najozbiljniju kandidaturu da se priključe Superligi od naredne jeseni.

I dok je IMT polako počeo da odmiče svojim najvećim rivalima i ima čak 11 poena prednosti u odnosu na trećeplasirani Železničar (doduše uz meč više), sada to polako počinje da čini i ekipa Grafičara.

IMT je danas u derbiju kola uspeo da zaustavi upravo Železničar na domaćem terenu u derbiju bez golova (0:0), dok je Grafičar stigao do vrednog trijumfa na gostovanju u Gornjem Milanovcu.

Gosti iz Beograda odigrali su daleko bolje drugo poluvreme i stigli do zasluženog trijumfa (1:3). Golove za goste postigli su Mituljikić u 21. minutu, Nikolašević u 54. minutu i Stojčev u 66. minutu, dok je utešni pogodak za Metalac bio deo Milovanovića.

Podsetimo da će od naredne sezone kriterijumi za ulazak u Superligu Srbije biti pooštreni, pošto će se gledati i prateća infrastrukura klubova kandidata, finansije i još mnogo drugih stvari.

U preostalom susretu, Rad je u Beogradu uspeo da stigne do pobede protiv Zlatibora i tako ostavi svog rivala na dnu tabele Prve lige Srbije.

Standings provided by Sofascore

Video: Vrhunska akcija TSC-a kojom su razbili odbranu Voždovca

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čekaj...

    15. oktobar 2022 | 19:27

    Pa Grafičar kao zvanična filijala C Zvezde ne može da igra u istom rangu...ali...

  • misa

    15. oktobar 2022 | 19:40

    Pa naravno da će beogradske ekipe i to sa našim parama koje cela Srbija šalje u Beograd pa kolko nam vrate da upadnu u bivšu super ligu a zvaće se beogradska liga pogotovo ako ima bilo kake veze sa zvezdom ionako zvezda igra oko 7 x 2 = 14 trening utakmice u prvenstvu

  • Majo

    16. oktobar 2022 | 10:02

    Dekretom izbacite zvezdine filijale, sad jos lakse do titule imt i graficar direktno vodi terzic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA