Tadić i Ajaks "ponizili" rivala u Holandiji: Postigli su sedam golova, srpski fudbaler "ubacio" jedan

Srpski fudbaler uz to je imao i asistenciju

  • 1
Dušan Tadić Foto: Streamja/Printscreen

Fudbaleri Ajaksa iskalili su svoj bes nakon dva debakla u Ligi šampiona protiv ekipe Napolija i na svom terenu su u potpunosti unakazili tim Ekselsiora. Popularno rečeno, izvučena je "sedmica" na Lotou, pošto je nesrećni rival samo redom vadio jednu po jednu loptu iz mreže - 7:1 (3:0).

Jedan od golova postigao je i naš Duća Tadić koji je na taj način "zapušio" usta i nekim legendama ovog kluba koje su ga prethodno prozivale zbog loše forme. Kapiten Srbije pokazao je da žestoko greše, pošto je uz to dodao i asistenciju za treći gol Brobija u 44. minutu.

Poveo je Ajaks preko Sančeza u 15. minutu, da bi Berghuis u 26. minutu i pomenuti Brobi već do poluvremena rešili pitanje pobednika meča. U nastavku je isti igrač stigao do još jednog gola u 60. minutu na dodavanje Bergvajna, a onda je usledio pogodak Tadića.

Do kraja, Bergvajn u 76. minutu i Kudus u 82. minutu postarali su se da bude izvučena sedmica, da bi Agrafiotis ipak obezbedio da Ekselsior ne ode kući sa "krompirom".

Ajaks je ovom pobedom ostao prvi na tabeli Eredivizije sa 25 bodova, ali ima samo jedan poen manje od PSV-a koji je drugi. Fejenord je treći sa 23 boda, koliko ima iz AZ Alkmar, ali sa gorom gol-razlikom.

Standings provided by Sofascore

Video: Varnice u Humskoj: Svađali se Docić i Urošević, pa trener Čuke povukao za vrat kapitena Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA