≫ 

Zvezda ugostila Zenit: Mladi crveno-beli režirali goleadu sa ruskim vršnjacima

  • 0

Prijateljstvo Crvene zvezde i Zenita traje više od jedne decenije, a potvrda toga jesu međusobne posete, ali i utakmice, kako seniorskih timova, tako i mlađih selekcija. Tim povodom, delegacija Zenita biće gost srpskog kluba narednih dana u Beogradu, a druženje je započeto prijateljskim odmeravanjem snaga pionirskih selekcija, kao i ceremonijom koja je prethodila meču.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović je izrazio veliku zahvalnost ruskim prijateljima koja je značajno doprinela jačanju odnosa dva kluba.

- Fudbalski meč naših mladih, nadolazećih snaga je samo izraz onoga što klubovi Zenit i Crvena zvezda rade i koliko razmišljaju o svojoj budućnosti. Od ovih mladih ljudi, očekujemo da u dogledno vreme postižu rezultate koje seniorski timovi naših klubova već beleže na domaćoj, ali i evropskoj sceni. Nadam se da će im utakmica ostati u trajnom sećanju, kao podsticaj za budući rad. Moram da se zahvalim kompaniji Gazprom, preko koje je počelo, a i učvršćeno ovo prijateljstvo koje danas imamo sa Zenitom. Dragi prijatelji, želim vam lep boravak na našem stadionu na kojem su postizani vrhunski rezultati i verujem da će ono što je Crvena zvezda u svojoj istoriji ostvarila biti inspiracija za naše prijatelje iz Zenita da i oni dosegnu one trofeje koje smo mi osvajali do sada. Želim vam pre svega dobro zdravlje, a potom i uspeh.

Okupljenima se obratio i predsednik Skupštine grada Beograda - Nikola Nikodijević, koji je istakao da veruje da će prijateljstvo između srpskog i ruskog naroda biti sve jače.

- Dragi prijatelji iz Sankt Peterburga, dragi prijatelji iz Crvene zvezde, velika mi je čast što u ime grada Beograda mogu da vam poželim dobrodošlicu. Beograd je grad u kom ćete uvek biti dobrodošli i u kome želimo da se osećate kao kod svoje kuće, kao i grad koji želi da vas ugosti i u budućnosti. Neka naše prijateljstvo traje večno. Ništa bolje ne povezuje mlade ljude i različite narode od sporta i zato je ovo divna prilika da učvrstimo prijateljstvo između Beograda i Sankt Peterburga, između Republike Srbije i Ruske Federacije, ali i između Crvene zvezde i Zenita. Crvena zvezda i Zenit su pokazali da iako su rivali na terenu, mogu biti veliki sportski prijatelji kada se utakmica zavri i zato mi je izuzetno zadovoljstvo što saradnja između dva kluba traje više od jedne decenije, a nadam se da je ovo samo početak. Draga deco, znam da jedva čekate da počne utakmica i neka pobedi bolji. U amanet vam ostavljamo da dalje gradite i učvršćujete prijateljstvo koje su vekovima pre nas gradile generacij, koje danas gradimo mi, između prijateljskog i bratskog srpskog i ruskog naroda. Hvala vam i dobrodošli u Beograd.

Reč je potom dobio Evgenij Grigorijev, član Skupštine grada Sankt Peterburga, koji je preneo pozdrave i podršku Gubernatora Sankt Peterburga – Aleksandra Beglova.

- Poštovani prijatelji, drago mi je da pozdravim mlade fudbalere Crvene zvezde i Zenita, kao i sve goste na ovoj utakmici. Naše slavne klubove povezuje dugogodišnje prijateljstvo. Prva prijateljska utakmica između juniorskih selekcija naših klubova odigrana je pre više od deset godina na Marakani, a povod za taj meč bilo je potpisivanje energetskih sporazuma od strane Vlada Srbije i Rusije. I današnja utakmica nastavlja sportsko prijateljstvo fudbalskih timova iz Sankt Peterburga i Beograda. Mlade generacije su naša sportska budućnost. Želim vam zanimljivu utakmicu, mnogo lepih poteza i još lepših uspomena. Pozdravlja vas Gubernator Sankt Peterburga – Aleksandr Beglov.

Za sam kraj svečanosti, okupljenima se obratio i Generalni direktor Zenita – Aleksandar Medvedev.

- Pogledajte kakav su nam praznik priredili fudbalski bogovi. Obezbedili su nam tako divne vremenske uslove za utakmicu. Veoma mi je drago da vidim popunjene tribine vaše akademije i siguran sam da će uz takvu podršku fudbaleri naših klubova pokazati sve što umeju i pružiti dobru, beskompromisnu borbu i lepu utakmicu. Crvena zvezda i Zenit se nalaze na istom talasu i nije slučajno da oba kluba prednjače za sedam bodova u odnosu na najbližeg rivala. Želimo vam da Crvena zvezda izbori direktno učešće u Ligi šampiona sledeće godine – rekao je Medvedev.

Sama utakmica je protekla u izuzetno otvorenoj igri na obe strane, sa mnogo lepih poteza, a na kraju je pobedu odneo ruski klub rezultatom 3:4. Fudbaleri Zenita su bolje otvorili meč, što su uspeli da krunišu sa tri pogotka raspoloženog Kiseleva u prvom poluvremenu, te se na pauzu otišlo pri rezultatu 0:3. Drugi deo meča je počeo dosta bolje po crveno-bele, koji su uspeli da smanje preko snalažljivog Alekse Damjanovića, ali je nedugo zatim Kiselev ponovo pogodio.

Usledio je i pravi „blickrig“ naših pionira, koji su u nekoliko minuta fenomenalnim golovima sa distance uspeli da smanje na 3:4, što je bio i konačan rezultat. Prvo je raspoloženi Pavle Štulić izborio poziciju i sa dvadesetak metara snažno pogodio gornji desni ugao, a Fedorov je uspeo samo da zakači loptu, toliko da ona završi iza njegovih leđa. Samo nekoliko trenutaka kasnije, Dimitrije Šarić se sjajno snašao na ivici kaznenog prostora i levom nogom pogodio malu mrežu Fedorova, za velike aplauze svih prisutnih.

Crvena zvezda – Zenit 3:4 (0:3)

Crvena zvezda: Stanković, Ćopić, Ivanović, Nikolić, Vranić, Jokić, Šarić, Žurić, Damjanović, Štulić, Karanović.

Igrali su još: Tamburić, Spasojević, Papović, Mitrović, Janković i Jovičić.

Zenit: Fedorov, Hotulev, Sirov, Musaev, Korolev, Kondakov, Kapilevič, Kiselev, Gorohov, Deduh, Boljšev.

Igrali su još: Kornilev, Krijuljski, Harobri, Medvedev i Terenti

Video: Milojević pred Trabzon: Očekujem dobru utakmicu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA