Sve o meču Zvezda - Trabzon: Koga favorizuju kladionice i ko je glavni adut crveno-belih za san o evro-proleću

Zvezda u ovom duelu odgovara samo pobeda

  • 20

Fudbaleri Crvene zvezde igraju od 21.00 na svom terenu meč petog kola grupe H u Ligi Evrope protiv Trabzonspora. Zvezda u ovom meču ima "crveni" alarm koji je vezan za pobedu, jer će samo tako uspeti da ostane u igri za proleće u Evropi, koje se makar sad čini daleko.

Meč je izuzetno bitan, za crveno-bele možda i najvažniji u dosadašnjem toku sezone pošto mnogo toga zavisi upravo od ovih 90 minuta i od ovog megdana protiv turske ekipe.

Telegraf vam zbog toga donosi i najvažije činjenice, baš toga kako biste što lakše mogli da ispratite meč sa Marakane, gde će biti i deo ekipe našeg portala, zbog čega možete očekivati i baš dosta materijala kojeg ne možete pronaći na malim ekranima.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos?

Meč između Zvezde i Trabzonspora je na programu od 21 sata na Marakanai u Beogradu, uz obezbeđen TV prenos putem RTS 1 i Arena sport premium 1 kanala, dok ćete kao i do sada ovaj meč moći da pratite putem tekstualnog prenosa na Telegraf sportu.

 

Ko sudi?

UEFA je za meč u Beogradu odlučila da deljenje pravde poveri Portugalcu Žoau Pinjeiru. Njegovi pomoćnici na ovom meču biće njegovi zemljaci Bruno Žesus i Lusijano Maja, dok je dužnost četvrtog sudije dodeljena Brunu Žozeu Kosti.

Zdravstveni bilten i suspendovani igrači?

Znatno deblji kraj u ovoj koloni ima Trabzonspor, na sreću Crvene zvezde. Ekipa iz Beograda takođe ima određene kadrovske probleme, ali oni nisu preterano strašni, pošto će ekipa morati da stisne zube i pregura ovaj meč kako zna i ume.

Najveći problem za Crvenu zvezde jeste izostanak Sekua Sanogoa, glavnog defanzivnog veznog ekipe, koji je već neko vreme dobijao zaduženje da "seče" igru protivnika. On je povređen i neće igrati do kraja godine, dok je već od ranije poznato da Srđan Mijailović nema pravo nastupa u Ligi Evrope. Sanogoa bi na ovoj poziciji trebalo da zameni Veljko Nikolić, ukoliko bude spreman za meč, pošto se spekuliše o njegovog navodnoj povredi.

Izuzev njih, svi ostali fudbaleri Zvezde su spremni za meč.

Kod Trabzonspora je znatno veći problem, povređeni su Edin Višća, Dorukan Tokoz, Emreham Gedikli, Serkan Asan, dok Maksi Gomez ima crveni karton. Izuzev njih, pod upitnikom su još i Đanini, Peres i Unuvar.

Kakva atmosfera se očekuje na stadionu?

Crvena zvezda je već navikla svoje navijače, ali i svoje protivnike na paklenu atmosferu do koje dolazi u grotlu Marakane. Protiv Ferencvaroša, publika je bila "dvanaesti" igrač ekipe, pa je samim tim i uspela da ih nosi do pobede.

Ništa drugačije se ne očekuje ni protiv Trabzonspora, pogotovo zbog toga što se radi o utakmici izuzetne važnosti.

Fk Crvena zvezda, FK Ferencvaroš, Green Monsters, navijači

Foto: Nikola Anđić

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Zvezda trenutno igra u izuzetno dobroj formi. Crveno-beli su na prethodnih devet utakmica zabeležili tek jedan poraz i osam pobeda, gde je jedini poraz bio onaj u Mađarskoj od Ferencvaroša koji najviše i boli u ovom trenutku.

Ipak, povratila se Zvezda, slavila je protiv Radničkog u Kragujevcu sa 0:1, potom i protiv Vojvodine u Novom Sadu sa 0:2, dok su i na trećem uzastopnom gostovanju bili bolji od Radničkog iz Niša sa 1:2 i to golom u poslednjoj sekundi susreta.

S druge strane, Trabzonspor igra dosta promenljivo. U prethodnih pet utakmica su zabeležili dve pobede protiv Monaka i Sivaspora, dva puta su remizirali protiv Kašimpaše i Bešiktaša, dok su imali i jedan poraz od Monaka u Ligi Evrope.

Glavni aduti na terenu?

Teško je reći ko se u ovom trenutku vodi kao glavni adut Crvene zvezde na terenu. Na papiru, to jeste Aleksandar Katai, daleko najbolji igrač ekipe koji već neko vreme ne igra na prepoznatljivom nivou. Traži svoju formu, ponekad se seli i na klupu, a sve za dobrobit tima.

Njega najčešće menja Stefan Mitrović koji polako izrasta i u "tihog heroja" ekipa, upravo zbog svojih igara koje su u poslednje vreme na odličnom nivou.

Dosta toga se očekuje i od napadača Aleksandra Pešića, pogotovo zbog njegovih pređašnjih utakmica i golova koje je postigao. Pešić je u prethodne dve utakmice u prvenstvu postigao tri gola svoje ekipe, čime je podsetio i zbog čega je letos doveden iz Turske.

Aleksandar Pešić

Foto: Marko Jovanović

Novac i koeficijenti koji su u igri?

Pobeda u grupi Lige Evrope donosi 630.000 evra, a remi 210.000 evra. Kada je u pitanju UEFA klupski koeficijent, pobeda donosi 2.000, a remi 1.000 bodova. Zvezda je odbranila 2.000 od 3.000 bodova koliko joj je potrebno da "otključa" bodove iz Lige Evrope, što može da se desi u slučaju remija, dok bi pobeda donela i dodatni napredak.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, pobeda donosi 500 bodova, a remi 250, a posle uspešne prošle nedelja, ovo bi moglo dodatno da učvrsti Srbiju na tabeli za klupski koeficijent.

Šta kažu kladionice?

Prema kladionicama, Zvezda je veliki favorit pred ovaj meč, što je pomlao i iznađujuće. Ukoliko uplatite novac na Crvenu zvezdu i ona slavi, to ćete naplatiti kvotom oko 2.00, remi se vrednuje 3.60, dok je pobeda gostiju procenjena na oko 3.80.

Reč trenera?

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde

- Znali smo da su kvalitetni, ali verujem da imamo kvaliteta da im se suprostavimo i da ih dobijemo. Hoćemo da budemo ofanzivni, ali nećemo da budemo naivni

Video: Milojević pred Trabzon: Očekujem dobru utakmicu

Abdulah Avči, trener Trabzonspora

- Crvena zvezda je vrhunski klub u UEFA takmičenjima, dobro postavljen. Svaki tim želi da pobedi u međunarodnim utakmicama. Znam da će izaći sa željom da pobede. Igraćemo sa najboljim igračima u svim linijama. Pričalo se u rotaciji u zemlji, igrali smo tri meča u poslednjih sedam dana, putovali smo, izašli smo iz teške situacije na najbolji način.

Očekivani sastavi?

Fk Crvena zvezda SASTAV

Foto: Telegraf.rs

Velika dilema jeste pred Milošem Milojevićem, koga staviti i zadužiti da odigra na poziciji defanzivnog veznog fudbalera? Nema previše mesta za filozofiranje, dok je jedini fudbaler u rotaciji kome je ova pozicija donekle prirodna jeste Veljko Nikolić.

Ipak, ne bi bio ni prvi put da se na njoj nađe Slavoljub Srnić, ali ni Kings Kangva.

Crvena zvezda: Borjan - Eraković, Dragović, Milunović, Rodić - Nikolić, Kanga - Bukari, Ivanić, Mitrović - Pešić.

Trabzonspor: Čakir - Striger Larsen, Bartra, Vitor Ugo, Elmali - Hamšik, Gbamin - Trezege, Bakasetas, Đanini - Bozok

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    27. oktobar 2022 | 15:06

    Budimo realni, nemaju tim ni za top 5 u srpskoj ligi, ne za Evrope. Da nije sudijske organizacije, ne bi ni Evropu izborili.

  • zvezdas

    27. oktobar 2022 | 14:51

    gospodine milojevic nemoj da stavis u prvu postavu srnica covek nema pojma za fudbal ima bolji mladi igraci pobeda zelim pozdrav

  • NAVIJAM

    27. oktobar 2022 | 14:43

    da zvezda izgubi svaku utakmicu kad pesic igra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA