Zakuvalo se u Prvoj ligi Srbije, imamo novog lidera: Beogradski klubovi više nisu sigurni, Železničar u usponu

Pančevci su sada na tri boda iza leđa vodećeg dua

  • 0
FK IMT, FK Mačva Printskrin: Youtube / Prva liga Srbije

Grafičar je ostao lider Prve lige Srbije i posle nedeljnih utakmica ovog takmičenja, pošto smo u Novom Sadu videli iznenađenje, gde je domaći RFK savladao IMT i tako zabeležio treći trijumf u nizu, koji ga je popeo na visoko peto mesto na tabeli - 2:1 (0:1).

Kladioničarskim rečnikom gledano, ovaj meč došao je "iz dvojke u keca", pošto je gostujući sastav poveo u 45. minutu preko Nikole Glišića, da bi u nastavku RFK Novi Sad postigao dva gola sa bele tačke za preokret. Oba puta siguran je bio Jovan Ilić, prvo u 54. minutu, a potom i u 80. minutu.

Zbog toga se potpuno zakuvalo u samom vrhu, pošto je i Železničar iz Pančeva stigao do potpuno očekivane pobede na gostovanju poslednjeplasiranom Zlatiboru, čime je prišao na samo tri boda zaostatka za vodećim duom koji čine Grafičar i IMT - 0:1 (0:1).

Meč je rešen pogotkom iz rane faze utakmice koji je postigao Milan Mirosavljev u 9. minutu, a u samoj završnici zbog drugog žutog kartona isključen je Mihailo Ilić.

U još jednom okršaju ekipa iz vrha tabele, Vršac i Inđija su podelili bodove u remiju bez golova, a isti rezultat viđen je i na stadionu "Radomir Antić" u Užicu gde je Sloboda remizirala sa Radničkim iz Sremske Mitrovice, što je sedmi put u ovoj sezoni da Rosoneri odigraju bez golova.

U preostala dva meča videli smo pobede Radničkog iz Novog Beograda protiv Metalca iz Gornjeg Milanovca (2:0), kao i Trajala iz Kruševca protiv Rada (2:1).

PRVA LIGA SRBIJE - 16. KOLO

Subota

Grafičar - Mačva Šabac 2:1 (1:0)

Jedinstvo Ub - Loznica 0:0

Nedelja

Radnički Novi Beograd - Metalac 2:0 (0:0)

RFK Novi Sad - IMT Novi Beograd 2:1 (0:1)

Sloboda Užice - Radnički Sremska Mitrovica 0:0

Trajal Kruševac - Rad 2:1 (1:0)

Vršac - Inđija 0:0

Zlatibor Čajetina - Železničar Pančevo 0:1 (0:0)

Standings provided by Sofascore

Video: Ovo je Mali Borak, srpski Bilbao sa domaćim igračima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA