≫ 

Pike u suzama na oproštaju od dresa Barselone: "Ovde sam rođen, ovde ću i umreti"

Španski fudbaler je emotivno podneo poslednji meč u karijeri

  • 0
Đerar Pike

Foto: Tanjug/AP

Fudbaleri Barselone savladali su Almeriju 2:0 u utakmici 13. kola španske La Lige i na najlepši mogući način ispratili Ðerara Pikea u penziju.

Posle velikih ovacija sa tribina Kamp Nou stadiona, Pike je kroz suze poručio navijačima:

- Kada odrastate, shvatate da kad nešto želite morate da pustite da se to dogodi. U ovom odnosu punom ljubavi između Barselone i mene, mislim da je vreme malo da se opustimo. Siguran sam da ću i ubuduće biti ovde. Ovo nije opraštanje. Već sam jednom otišao kada sam imao 17 godina, jer sam tada mislio da mi je bio potreban prostor. Deda me je učlanio u klub čim sam se rodio. Ovde sam rođen, ovde ću i umreti - rekao je Pike.

 

Pike je ponikao u Barseloni, a pre nego što je postao prvotimac bio je na pozajmicama u Saragosi i Mančester Junajtedu. Sa Barselonom je osvojio 30 trofeja - od čega osam u La Ligi i tri u Ligi šampiona.

Za Španiju je odigrao 102 utakmice, postigao pet golova i osvojio svetsku titulu 2010. i titulu prvaka Evrope 2012. godine.

Strelci za Barselonu bili su Usman Dembele u 48. i Frenki de Jong u 62. minutu, dok je Robert Levandovski promašio penal u sedmom minutu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA