Brazilsko čudo od deteta sa 16 godina zaludelo svet: "Novog Nejmara" žele Real, PSŽ, Čelsi...

Ponovo se u centru pažnje našao super talentovani 16- godišnji brazilac Endrik

  • 0
Endrik, FK Palmeiras

Foto: Fotoarena / ddp USA / Profimedia

Već dugo je u žiži javnosti talentovani napadač Palmeirasa, 16-godišnji Brazilac Endrik, koji je fenomenalnim partijama u juniorskoj, a potom i u seniorskoj selekciji skrenuo pažnju brojnim evropskim klubovima.

Prvobitno je interesovanje pokazao Pari Sen Žermen, koji je bio speman da izdvoji čak 30 miliona za novog bisera brazilskog fudbala. Ipak, to nije prošlo nezapaženo, pa su se ubrzo u trku za Endrikov potpis uključili i madridski Real, kao i Čelsi.

Otkupna klauzula iznosi bombastičnih 60 miliona evra, što ne bi trebalo da predstavlja problem pomenutim klubovima, s obzirom na to da je u pitanju neverovatan talenat. Ipak, postoji i jedan uslov koji mladi Endrik mora da ispuni kako bi prešao u neki od evropskih klubova, a to je da napuni 18 godina, odnosno postane punoletan.

Endrik je rođen 21. jula 2006. godine, i važi za jednog od najvećih talenata brazilskog fudbala posle Nejmara. Talentovani fudbaler je ove sezone u dresu seniorskog tima Palmeirasa odigrao ukupno šest mečeva i upisao tri pogotka, dok je ekipu Palmeirasa do 20 godina sa šest golova na sedam utakmica predvodio do naslova pobednika Kupa savezne države Sao Paolo.

Ostaje nam da vidimo gde će Endrik nastaviti karijeru, a nema sumnje da je pred njim svetla budućnost.

Video: Piksijev Japanac se otkačio na slavlju s fudbalerima u Lisabonu: I on pevao Dajte Brazil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA