≫ 

"Bilo je lakše otići u Real, ali ja sam dete Pariza": Embape otkrio zbog čega se odlučio da ostane u PSŽ-u

Fudbaler Parižana istakao je zbog čega je odlučio da ostane na istom mestu

  • 2
Kilijan Embape

Foto: AP/Tanjug

Fudbaler Pari Sen Žermena, Kilijan Embape izjavio je da je odbio ponudu da pređe u Real, jer je želeo da nastavi karijeru u Francuskoj, prenosi "Sports ilustrejted".

Embape je u maju ove godine produžio ugovor sa šampionom Francuske do juna 2025.

- Uvek govorim o svojim ambicijama, a sada je pravo vreme za to. Naravno, bilo je lakše otići u Real. Ali ja sam Francuz, dete Pariza, a pobeđivati u Parizu nešto je posebno, zaista posebno - rekao je Embape.

On je istakao da je srećan što je odlučio da ostane u pariskom klubu.

- To ti doživotno upisuje ime u istoriju tvoje zemlje. Za nas je to velika poruka, jer kada sam objavio da ostajem, mnoge su se stvari promenile u mentalitetu ljudi. Počeli su da govore: ''Zaista, ne moramo da idemo van zemlje, ne moramo da napuštamo zemlju - dodao je napadač PSŽ-a.

On je priznao da je u jednom trenutku razmišljao da se povuče iz reprezentacije Francuske. Embape je bio ljut na Fudbalski savez Francuske (FFF), jer je smatrao da ga nije dovoljno zaštitio od uvreda, pošto je promašio penal prošle godine u osmini finala EP protiv Švajcarske.

- Tada sam rekao predsedniku FFF, Noelu le Gretu da ne mogu da igram za ljude, koji misle da sam majmun. Neću da igram - rekao je Embape.

Fudbaler PSŽ-a je istakao da je potom odlučio da nastavi da igra za Francusku.

- Mislim da sam ja primer za sve. Ovo je nova Francuska. Zato nisam odustao od reprezentacije. To je moja poruka za mlađe igrače - mi smo jači od toga. Osećam se kao Francuz, jer sam rođen u Francuskoj, ona mi je dala mogućnost da odrastem normalno - zaključio je Embape.

Video: Srpski novinar pitao Embapea kakva mu je bila atmosfera, Kilijan se nasmejao i uzvratio pitanjem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA