≫ 

Arsenal nije bio ovako jak još od Vengerove ere: Odegard dao dva, Tobdžije sanjaju šampionske snove

Tobdžije su iskoristile kiks Sitija i pobegle prvom pratiocu na pet bodova

  • 1
FK Arsenal - Vulverhempton Foto: Tanjug/AP

Neki novi vetrovi duvaju Premijer ligom Engleske, Siti je kiksnuo kad se tome malo ko nadao, Liverpula nema ni na vidiku u borbi za titulu, Čelsi posrće iz kola u kolo, a Arsenal doživljava totalni preporod pod Mikelom Artetom. Igraju kao nekada u vreme najveće dominacije pod komandom legendarnog Arsena Vengera. 

Ne posustaju "Tobdžije", koje su nakon nove, 12. pobede ove sezone, protiv Vulverheptona u gostima 2:0 - učvrstile poziciju na samom vrhu tabele.

Tim iz severnog Londona ide na pauzu koja će biti na snazi dok traje Mundijal, sa pet bodova više od Sitija, a sedam od još jednog iznenađenja ove sezone Njukasla koji pokazuje ozbiljne ambicije ove sezone da se čak i umeća u šampionsku borbu. Kako se stvari odvijaju ni to ne bi bio nerealan scenario.

FK Arsenal - Vulverhempton Foto: Tanjug/AP

Strelac oba gola za Arsenal protiv "fenjeraša" bio je Martin Odegard, pogađao je u 55. i 75. minutu, za miran finiš gostiju koji nisu gubili glavu ni nakon nešto slabijeg izdanja u prvih 45 minuta.

Arsenal je snašao i peh sa kapitenom Granitom Džakom koji je već posle 15 minuta morao da napusti igru, no srećom po goste, ali i po Švajcarsku pred Mundijal, nije u pitanju nikakva povreda za veznog fudbalera već stomačni problemi koji su ga primorali da se povuče.

I bez Džake, Arsenal je bio superioran, u jeku najveće terenske inicijative je i krunisao dominaciju, ali se potom i povukao toliko da su "Vulfsi" mogli da ponište sve dobro što su dotad uradili gosti. Niz šansi imali su igrači domaćeg tima pred golom Ramsdejla, fijukali su udarci sa distance, bilo je nekoliko vrlo uzbudljivih momenata, vrlo opasnih po Arsenal pa je Ramsdejl u nekoliko navrata morao da podiže glas ne bi li trgao saigrače koji su se pošteno uljuljkali komotnim vođstvom.

Na kraju, Arsenal je uspeo da sačuva kapital, izdržao je najjače udare rivala i zatvorio utakmicu na najbolji način, na radost svojih navijača koji će, sada više nego ikada, sanjati šampionske snove i pehar koji se dugo, predugo čeka na stadionu kod topa.

Standings provided by Sofascore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • REKOS

    13. novembar 2022 | 15:33

    Vengerov Arsenal ima da prodze vreme da se priblizi toj Ekipi da se Ponovi Tesko veoma tesko.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA