≫ 

Trinkijeri dan pre derbija "prizvao" Čovićev udar, Zvezdin plej poručio Italijanu: Hvala mu na tome, tako se "zalomilo" ovog puta (VIDEO)

Igrao je meč karijere iskusni plej crveno-belih

  • 12

Najuzbudljiviji derbi sezone, dosad i najvažniji, iznedrio je Filipa Čovića u heroja Zvezdine pobede. Njegov učinak najmanje se ogleda u 16 poena i 9 asistencija, ali i to je i te kako važan segment utiska o njegovoj igri.

Čovićeva energija u trenucima kada su crveno-bela kola krenula nizbrdo bila je ključni zamajac ka preokretu i pobedi na koju su se nakalamile efikasne role Davidovca, Dobrića i Berona.

- Jako teška utakmica, očekivali smo svi da će biti ovako. Naravno, niko nije očekivao da će biti baš ovako teška, ovako iscrpljujuća i naporna. Par nas je doživelo i neke povrede, sitne nadam se, ali najbitnije je da smo poveli u seriji - bili su prvi utisci Čovića nakon burnog derbija.

Povredom Reglenda otvorila mu se prilika da demonstrira kvalitet u meču visokog napona.

- Žao mi je što se to desilo (povreda Reglenda, prim. aut), ali opet, eto, cele godine smo igrali kao tim i nastavili smo da igramo kao tim. Ja sam pričao mnogo puta i vama (novinarima), da svaku utakmicu neko drugi iskače u prvi plan. I ovu utakmicu je. Videli smo da možemo da igramo sa 12 igrača i to je ono što nas krasi cele sezone.

Foto: MN Press

Jedno od pitanja za Čovića bilo je i o čemu je razmišljao kada je poveo ekipu u veliki nalet, do preokreta.

- Što manje razmišljate to je bolje. Prosto, igrali smo košarku, nema tu sad nešto posebno da se kaže stvarno. Pokušavaš da odigraš najbolje u datim situacijama na terenu, što bolju energiju da imaš odbrani. Ovakve utakmice se dobijaju energijom, odbranom, čvrtsinom, mada je danas bilo i dosta poena, istina zbog produžetka. Energije, želje, volje ne sme da manjka u ovakvim utakmicama.

Trinkijeri kao da je najavio ovakvo izdanje Čovića dan ranije na konferenciji za medije, rečima da je "game changer" - u prevodu igrač preokreta.

- Video sam tu izjavu i hvala mu na tome, šta da kažem, tako se to danas zadesilo.

Poslušajte kompletnu izjavu Čovića u vrhu teksta.

VIDEO: Najzanimljivije detalje sa burnog derbija pogledajte ispod

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆🏀🏀🏀

    23. mart 2019 | 22:52

    Ала си их оправио, свака ти част.

  • Fil

    23. mart 2019 | 23:07

    Bravo Fulipe. Sve ovo si zasluzio!

  • darko

    24. mart 2019 | 05:45

    Kako god mi pricali ali Filip se bori i daje sve od sebe na svakoj utakmicu a sinoc odigrao odlicno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA