ODUSTALI OD EVROSONGA: BiH ide na Turkoviziju! (VIDEO)

Ovu zemlju na turskoj verziji "Evrosonga" predstavljaće bend "Emir i Frozen Camels"

  • 8

Bosna i Hercogovina potvrdila je učešće na festivalu "Turkovizija", a boje ove zemlje će braniti bend "Emir i Frozen Kamels", prenose lokalni mediji, i navode da bi na turskoj verziji "Evrosonga" ove godine trebalo da učestvuje 20 država.

Da podsetimo, turska nacionalna televizija organizovaće takmičenje slično "Evroviziji" na kojem će učestvovati zemlje koje su istorijski ili kulturološki povezane s Turskom, među kojima je i Bosna i Hercegovna, koja je obrazložila da je odlazak na "Evrosong" u današnje vreme preskup.

Kako bi uspešno konkurisali na izboru za najbolju pesmu Evrope, sledeće godine će svaka država koja se takmiči na "Turkoviziji" organizovati nacionalni izbor predstavnika na toj muzičkoj smotri.

Pevaće na maternjem jeziku, a finalno veče će, kao i ove godine, biti upriličeno oko božićnih praznika.

Od prošle godine Turska je odlučila da bojkotuje Evroviziju zbog pravila da se Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Italija i Španija plasiraju direktno u finale.

Do sada je Turkovizija bila lokalno takmičenje, a ove godine tamo će, osim BiH, nastupiti Azerbejdžan, Kazahstan, Kirgistan...

- Hrvatska televizija još nije dobila poziv - navela je rukovodilac međunarodnih odnosa HRT-a Tanja Šimić, i podsetila da je Hrvatska do sada bila učesnik dva takmičenja u organizaciji turske televizije.

Poslušajte pesmu benda "Emir i Frozen Kamels" "Jedina"

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aco

    27. septembar 2013 | 19:03

    Aman domaci turci radite kako vam volja,a rep.srpska ide u Srbiju!

  • Dare

    27. septembar 2013 | 16:38

    Neka, neka, samo jos jedan dokaz da je BiH kao takva neodrživa... Samo polako i pametno

  • BigFoot

    27. septembar 2013 | 20:01

    Poturice. Očekivano.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA