Nives Celzijus dobila nagradu za književnost!

"Počastvovana sam jer sam jedina dobitnica "Kiklopa" koja ima svoju vlastitu dodelu", rekla je starleta, čija se knjiga "Gola istina" prodala u više od 150.000 primeraka širom Hrvatske

  • 8

Najprodavanija knjiga u Hrvatskoj 2008. godine, sa prodatih više od 150.000 primeraka, jeste "Gola istina" starlete Nives Celzijus, kojoj je nakon pet godina suđenja sa Udruženjem Sa(n)jam knjige u Istri, konačno uručeno priznanje za književnost!

Ovo udruženje najpre je odbilo da dodeli nagradu starleti, smatrajući da nije dostojna "književne elite", te je slučaj završio na Prvom opštinskom sudu u Puli, gde je sredinom godine presuđeno da Nives ipak mora da dobije nagradu.

Udruženje "Sa(n)jam knjige" pokušalo je da književnu nagradu dostavi poštom dobitnici, međutim, za nju je organizovana posebna dodela ovog prestižnog priznanja.

Nagradu "Kiklop" autorki i izdavaču knjige Premijer mediji uručio je direktor marketinga i promocije izdavačke kuće VBZ i dugogodišnji saradnik sajma Zoran Simić.

- Počastvovana sam jer sam jedina dobitnica "Kiklopa" koja ima svoju vlastitu dodelu - rekla je novinarima Nives Celzijus, koju su ispred Doma hrvatskih branitelja sačekali trubači.

(Telegraf.rs/jutarnji.hr)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • meek mill

    16. decembar 2013 | 21:04

    kuku

  • Pantera

    16. decembar 2013 | 21:41

    Na sta je umjetnost spala...

  • Marina fatale

    17. decembar 2013 | 01:18

    Tužno, ovakva osoba da uopšte izda knjigu. Zaista ne znam ko bi da čita sa kim je spavala, kakve odnose je imala sa ocem. ..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA