≫ 

"Žuti zid" i Berlin protiv Katara: Navijači u Nemačkoj još jače grmeli protiv Svetskog prvenstva

Bundesligaši pružaju žestok otpor prema održavanju nadolazećeg Svetskog prvenstva

  • 3
FK Borusija Dortmund fanovi bojkot Katara Foto: Ralf Treese/DeFodi Images / Shutterstock Editorial / Profimedia

Blizina početka Svetskog prvenstva u Kataru budi najlepše emocije za istinske ljubitelje fudbala, ali fudbal je, na kraju krajeva, samo najvažnija sportedna stvar na svetu, ne i najvažnija, pa se o igri i utakmicama ne priča toliko u predvečerje turnira koliko o užasima koji su se desili u zemlji domaćinu Mundijala.

I otud navijači u pojedinim ligama Evrope čvrsto stoje u stavu da valja bojkotovati narednu najveću svetsku fudbalsku smotru.

- 15.000 smrti za 5.760 minuta fudbala - sramite se! - glasi jedna od brojnih poruka navijača Herte u Belrinu na današnjoj utakmici protiv Bajerna. Aludiraju, naravno, na ogroman broj mrtvih radnika koji su izgubili živote tokom minule decenije na izgradnji mundijaksle infrastrukture.

Najjače je danas grmeo čuveni navijački "Žuti zid" u Dortmundu protiv održavanja Svetskog prvenstva u Kataru.

Pristalice Borusije su i na prethodnoj utakmici kod kuće transparetnima i bukom izrazile nezadovoljstvo zbog Mundijala u zemlji u kojoj su radnicima i određenim grupacijama uskraćena osnovna ljudska prava, a danas je slika sa navijačke tribine bila još impresivnija.

Danas je u Dortmundu, na meču domaćeg tima i Bohuma (3:0), sve proteklo u znaku prouka za bojkot nadolazećeg Svetskog prvenstva.

Video: Legendarni Zoran Filipović hvali Piksija: On ima neku magiju u sebi, kod njega svi daju maksimum

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA