≫ 

Džakin veliki intervju za Švajcarce, pokajao se za "dvoglavog orla": "Nije trebalo onako da provociram Srbe"

Švajcarski reprezentativac se kaje zbog poteza kojim je navukao gnev i postao omražen u ovdašnjem navijačkom miljeu

  • 28
Granit Džaka, Đerdan Šaćiri, Fudbalska reprezentacija Švajcarske, Rusija 2018

Foto: Kommersant Photo Agency / ddp USA / Profimedia

Posle Rusije i burne utakmice koja je Švajcarcima donela slavu, a Srbiji najavu sloma na prethodnom Mundijalu, dve reprezentacije sastaće se, voljom žreba, i u grupnoj fazi Svetskog prvenstva u Kataru. Neka viša sila je opet spojila Srbe i Švajcarce, kao da imamo neka nedovršena posla sa njima, više nego oni sa nama...

Kako bilo, ponovo će na strani rivala jedan od glavnih aduta biti Granit Džaka, kapiten tima i čovek koji je lepim golom onomad u Rusiji doneo vođstvo Švajcarcima, pre nego što je Mitrović izjednačio, i mnogo pre nego što nas je Šaćiri šokantno kaznio.

Džaka se u velikom intervjuu za švajcarske medije prisetio i tog meča, tačnije gesta kojim je na sebe navukao gnev svega srpskog što postoji, kada je rukama gestikulirao dvoglavog orla.

Danas, kaže, nije mu drago što je to uradio.

Na pitanje sagovornice da je na svakom velikom takmičenju bio u centru pažnje (2014. igrao na pogrešnoj poziciji, 2016. promašio ključni penal protiv Poljaka, protiv Srbije je provocirao), Džaka je rekao:

- Da, uvek sam vam davao dobre priče (smeh). Sve je bilo dobro u toj utakmici sa Srbijom osim tog dvoglavog orla. Nije trebalo to da uradim - pokajnički će adut Arsenala.

Granit Džaka, Aleksandar Mitrović

Foto: Joe Toth / Shutterstock Editorial / Profimedia

Da li je zapaljiv ambijent tog dana na stadionu doprineo da tako nešto izbaciš iz sebe?

- Znate, imao sam samo dva takva trenutka u svojoj karijeri. jedan na meču Arsenala i Kristal Palasa kada su mi moji navijači zviždali, pa sam im odgovorio, i taj protiv Srbije kada sam napravio tu gestikulaciju.

Švajcarska novinarka koja je intervjuisala Džaku je podsetila na tešku priču njegovog oca koji je tri godine tokom rata bio zatočenik srpskih snaga.

- Ono što je moj otac preživeo je nešto što ne biste nikome poželeli. Do današnjeg dana sam znao samo deo te užasne priče. Kada sam imao 20 godina, želeo sam da znam svaki detalj. Stalno sam ga zapitkivao sve dok jednog dana moj otac nije pobegao jer nije mogao više da izdrži da me sluša. Sada znam da moram biti oprezan oko toga. To je bilo jako teško vreme za njega - otkrio je Džaka.

Na pitanje da li je ovja tim Švajcarske najjači koji je ova zemlja imala na Mundijalu, je rekao:

- Nadam se da jeste, iako je teško porediti sa ranijim generacijama. Imamo igrače koji imaju važne uloge u jakim ligama, u dobrim ekipama - kaže Džaka.

Video: Šaćiri i Džaka su dobili šta su zaslužili!Stojiljković o kazni za albanske Švajcarce i šansama Srbije pred Brazil

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    13. novembar 2022 | 19:36

    Kaži istinu. Bio jeste zarobljen ali kao vojnik UČK. I dlaka mu nije falila, ljigo.

  • ceca

    13. novembar 2022 | 19:15

    Ma da sada si svetac

  • Tina

    13. novembar 2022 | 19:33

    Kako mu verujem😀 sada izigrava dobrog tipa!! A u stvari je isti kao 2018 i ima isto mišljene!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA