≫ 

"Sa misterom Stojkovićem, sećam se Lanetovog gola protiv Nemačke...": Lukić otvoreno o reprezentaciji

Kapiten Torina je dao nekoliko zanimljivih izjava u ovom intervjuu

  • 2

Dugo čekano, a ujedno i prvo zimsko Svetsko prvenstvo je doslovno pred vratima. U susret njemu je ekipa banjalučkog "ATV-a" odradila nekoliko intervjua sa reprezentacijom Srbije, a na red je stigao i Saša Lukić, prvotimac i kapitena italijanskog Torina.

Lukić je ponikao u Šapcu, u ekipi Savaciuma, da bi ga put kasnije doveo do Torina, kasnije malo i do Levantea, da bi se potom ustalio u Italiji u dresu "Bikova". Postao je kapiten ekipe, a u isto vreme i veoma važan šraf reprezentacije Srbije, s kojom ide u Katar na Svetsko prvenstvo.

Kao i njegovi prethodnici, Lukić je takođe pričao o uticaju Piksija na čitavu ekipu.

- Od početka kvalifikacija, sa misterom Stojkovićem, imali smo cilj. Igrali smo veoma dobro od prve do poslednje utakmice. Znali smo da će ta utakmica sa Portugalijom biti odlučujuća i išli smo od utakmice do utakmice. Verovali smo u nas. Pokazali smo kvalitet koji imamo. Nakon dugo godina imamo veliko zajedništvo i pravog selektora i to se sve sklopilo u jednu dobru celinu, tako da nije iznenađenje što smo izborili direktan plasman na Svetskom prvenstvu. U Lisabonu smo odigrali istorijsku utakmicu koju nikad nećemo zaboraviti.

Fudbaler Torina ističe da je Piksi taj koji je vratio veru u čitavu ekipu, zato što je on bio takav fudbaler, dok ni rezultat u Ligi nacija nije iznenađenje.

- Mislim da smo kroz kvalifikacijE i Ligu naciju pokazali kvalitet. Treba da nastavimo da verujemo u nas i da na terenu pokažemo sav svoj kvalitet. Imamo dosta igrača koji igraju u velikim klubovima i to smo sve stavili u službu tima. Krasi nas, ponavljam, veliko zajedništvo i nikada nije bila ovako dobra atmosfera unutar i van reprezentacije. Na Svetskom prvenstvu očekujemo velike stvari, ali idemo utakmicu po utakmicu. Sada je najbitnija prva utakmica protiv Brazila, onda sa Kamerunom, pa sa Švajcarskom. Tako smo vodili i kroz kvalifikacije, tako ćemo i sada i mislim da je to pravi put.

Saša Lukić Foto: Marko Jovanović

Lukićev saigrač u Torinu je i Rikardo Rodriges, levi bek reprezentacije Švajcarske, s kojim je bilo i "peckanja", kako on ističe.

- Bilo je malo “peckanja”, ali mislim da ne treba da vraćamo nikome bilo kakve dugove. Treba da budemo skoncentrisani samo na nas i na našu igru. Prvo Brazil, pa Kamerun, pa onda sa njima da igramo za plasman u narednu rundu. Osjećamo veliku podršku navijača sa svih strana i nadam se da ih nećemo razočarati.

Istakao je fudbaler Torina i da je ovo ostvarenje sportskog sna koji je imao otkako je bio dete.

- Sećam se pobede nad Nemačkom pre 12 godina, kada je Milan Jovanović dao gol. Tu utakmicu i to Svetsko prvenstvo sam gledao sa svojim ocem. Sećam se da sam mu tada rekao da mi je san da jednog dana zaigram na Svetskog prvenstva i da ću dati sve od sebe da mi se taj san ostvari. Nakon našeg plasmana na Mundijal i utakmice u Lisabonu, poslao sam mu poruku i podsetio sam šta sam mu tada rekao i da ću jednog dana igrati na Svetskom prvenstvu - kaže Lukić koji nastavlja.

- Od početka svoje karijere uvijek sam gledao da što više radim na sebi, da se usavršavam i da učim od drugih. Ne kažu bez razloga da je 95 odsto rad, a pet odsto talent. Naporan rad je jedini ispravan put i ključ uspeha. Uvek sam se vodio time da svakog dana sve više i više radim da bih dogurao što dalje. Pre svega moraš da veruješ u sebe da bi ostvario uspjeh. Uz to ide i naporan rad i odricanje. Ako si pošten prema sebi i svom radu, sve ti se vrati na kraju i Bog te nagradi za sve. Ja sam se uvijek time vodio i sada sam tu gdje jesam. Naravno, i dalje imam ambiciju da iz dana u dan napredujem.

Za kraj, Lukić se osvrnuo i na svog sadašnjeg trenera Ivana Jurića.

- Žao mi je što nije došao u klub kada sam ja imao 20 godina. Sa njim sam napredovao u svakom segmentu, i kao igrač i kao čovek. Od prvog dana mi je stavio doznanja šta očekuje od mene i šta treba da radim na terenu da bih bio što bolji. Zaista je veliki trener. On ima sve što treba da ima jedan trener. Zna kako da se ponaša i na terenu i van njega. Trenerski posao nije lak. Treba voditi računa o 25 igrača koji su u timu. Moraš da im “uđeš u glavu”, da vidiš šta kome odgovara i prija i kako da se ophodiš prema svakom igraču ponaosob. Mislim da on to radi na jedan veoma dobar način i to mu se i vraća

Video: Saša Lukić tužan posle poraza Srbije od Norveške

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    17. novembar 2022 | 19:05

    Familija Lukić iz Varne kod šapca ! Pošteni čestiti domaćini . Pozdrav za Sašu . Vajs druže imaš dobrog sina .

  • milentije

    17. novembar 2022 | 19:08

    A nije igrao u Partizanu,a?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA