≫ 

Brazil se plaši Srbije! Selektor Južnoamerikanaca bira oprezniju formaciju za meč sa Orlovima

Umesto petorice izrazitih ofanzivaca, selektor južnoameričke reprezentacije imaće četvoricu igrača tih karaktersitika i jednog defanzivnijeg protiv našeg tima, kažu poslednje insajderske informacije

  • 26
Brazil - Nemačka, fudbal, Olimpijske igre Foto: Tanjug/AP

Selektor reprezentacije Brazila Tite pristupa meču sa Srbijom sa ogromnom dozom opreza, a čak postoje nagoveštaji direktno iz tabora "Selesaoa" da će, za razliku od mnogih prethodnih mečeva, promeniti formaciju jer ga brine ofanzivni potencijal Piksijevog tima.

Brazil i Srbija sastaju se u meču Grupe G na Svetskom prvenstvu, duel je na programu 24. novembra i sva je prilika da će Tite na teren izvesti postavu sa jednim ofanzivnim igračem manje nego inače, govore insajderske informacije, pišu o tome i španski mediji.

Tito i njegovi asistenti u stručnom štabu reprezentacije do tančina su proučili igru Srbije, videli su čime raspolaže Stojković, i poseban fokus je stavljen na napadačku igru Orlova zbog koje će selektor pribeći nešto opreznijoj formaciji nego do sada.

Brazilci su u većini dosad odigranih mečeva pod Titeom igrali sa petoricom klasičnih ofanzivaca u navali, obično je to bio kvintet Rafinja, Paketa, Nejmar, Vinisijus i Rišarlison, a za Srbiju bi jedan od ove petorice igrača bio suvišan i zamenjen igračem sa više izraženim defanzivnim karaktersitikama.

Ričarlison, Nejmar, Paketa, Fudbalska reprezentacija Brazila Foto: Profimedia

Titeovi saradnici su i lično bili u Torinu gde su na delu gledali kako funkcioniše tandem Kostić-Vlahović, naročito ih je zabrinula forma vihornog krilnog napadača Srbije koji je poslednjih nedelja bio možda i najbolji igrač "Stare dame". I upravo su brzina i beskonačna "ponavljanja" Šumadinca ono što je bilo ključno da Brazilci razmišljaju o promeni taktike, a kada na to dodaju talenat Tadića, Milinković-Savića, Mitrovića i ostalih aduta našeg tima, postaju svesni celine i snage Srbije i činjenice sa kakvim timom imaju posla.

Ključna reč u Titeovom vokabularu je balans, i to želi i da postigne sa formacijom koju planira da izvede Srbiji u prvoj utakmici na Mundijalu za oba tima. Neće iskusni trenerski vuk reskirati sa previše navallnih aduta iako je svaki majstor ove igre, svestan je Tite da mu je za borbu sa Orlovima potreban i neko ko će usporiti ofanzivne težnje Srbije i tako će, po svemu sudeći, i izgledati postava Brazila.

Žreb za Katar Foto: Tanjug/AP

Kako piše Marka, igrač koji bi protiv Srbije bio "žrtva taktike" selektora bio bi Realov turbo Vinisijus, pa bi Tite u tom slučaju počeo sa postavom u kojoj bi najistureniji, pored nedodirljivog Nejmara, bili Paketa, Rafinja i Rišarlison kao najsitureniji u ovakvom rasporedu.

Vinisijus je ove sezone za Real bio izuzetno produktivan, dao je 10 golova, upisao i 5 asistencija, ali ga i takav učinak za meč protiv Srbije stavlja u poziciju rezerviste, prema Titeovim zamislima. Toliko o snazi Brazila.

Tite je poslednji trening otvorio za medije samo 15 mintua, ali ono što je bilo primetno i tokom tog kratkog vremena koliko je moglo da se vidi, selekcija Brazila uvežbavala je napad i odbranu iz prekida, što je, kao što znamo, jedno od najjačih oružja Piksijevog tima.

Taktički plan biće od izuzetnog značaja za oba tima, dtalji su esencija dobre pripreme meča, a ko na ovom polju ostvari prevagu biće bliži uspehu na premijeri.

Video: Trening reprezentacije Srbije dan uoči duela sa Bahreinom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    18. novembar 2022 | 13:51

    Brazil u suzama, strah zavladao, niko iz kuce ne izlazi ekonomija stala... Pitaju se kako cemo protiv "mocne" srbije??? Brazil-Srbija 4-1

  • D

    18. novembar 2022 | 14:47

    Prvi kandidat za titulu da se plaši Srbije, malo teža priča. Pokažite da stvarno treba da nas se plaše pa onda možemo da se dižemo u nebesa. A do tada, skromno.

  • neverovatno

    18. novembar 2022 | 14:42

    Niko sem nas ne vidi prozalak grupe, niko nas ne spominje, niko…… nasi novinari dizu tenziju pa posle im drugi kriv…… Imamo strasan tim ali istorija nas tera na oprez, jer mi mozemo da puknemo od najgorih a i mozemo da pobedimo najbolje….. zato oprez i pametno…… nadamo se najboljem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA