Danac obukao čarape u duginim bojama i traku sa LGBT konotacijom: Zabranili su mu da uđe na stadion u Kataru

Obezbeđenje ga je zaustavilo, baš kao i Velšane koji su imali šarene kapice

  • 13
Gej čarape Foto: Hauke-Christian Dittrich / AFP / Profimedia

Fudbaleri Danske imaju veliku podršku u Kataru, a njihovi navijači su još od prvih dana "preplavili" stadione, pošto su mnogi pored svoje sopstvene selekcije odlučili da pogledaju i druge susrete na Mundijalu.

Tako je jedan od navijača juče odlučio da ode da pogleda duel između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa, ali mu to nije dopušteno.

Razlog? Nosio je čarape u duginim bojama, a na ruku je stavio "One Love" kapitensku traku sa LGBT konotacijom, koju je FIFA na kraju zabranila na utakmicama, uprkos protivljenju Engleza i Velšana.

Obezbeđenje ga je zamolio da preda svoje rekvizite koji podržavaju gej populaciju, ali čini se da ovaj na to nije pristao, pa je ostao ukraćen za praćenje duela koji je završen rezultatom 1:1 i gde smo videli spektakularan gol Gereta Bejla.

U Kataru su očigledno dosledni da sprovedu svoja pravila, te treba očekivati još ovakvih scena i situacija u narednim danima.

Video: Ispred stadiona je tek ludnica: Argentinci prave atmosferu za pamćenje pred premijeru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA