Sramota: Argentinci se “krili” sat vremena, a onda je Mesi ispao džek

Gaučosi su doživeli šokantan poraz od Saudijske Arabije

  • 4
Lionel Mesi Foto: Tanjug/AP

Teško je reprezentaciji Argentine pao poraz od Saudijske Arabije u 1. kolu Svetskog prvenstva, što su kasno pokazali i nakon završetka utakmice.

Naime, Gaučosi su nešto više od sat vremena čekali u svlačionici i na taj način su pokazali nepoštovanje prema medijima, pre svega kao onima u domovini, dok su Saudijci, s druge strane, bukvalno za pola sata završili sve svoje obaveze - i davanje izjava i obavezan prolazak kroz obeleženu miks zonu.

Za one neupućene, pravilo FIFA na ovogodišnjem SP glasi da najmanje trojica igrača moraju da razgovaraju sa medijima i da je zona danas bila podeljenja na davanje izjava na arapskom, engleskom i španskom jeziku.Argentinci se istog pravila baš i nisu pridržavali, jer je većina igrača samo “protutnjala”, dok su Anhel Di Marija i Papu Gomez stali samo ispred zvaničnih kamera. Ne i ostalih medija koji su ih čekali.

Izuzetak je bio jedino golman Emilijano Martinez koji je ispoštovao medije na dva punkta na samom startu, a onda je i Lionel Mesi ispao džek.

Fudbal Kopa Amerika, Argentina - Urugvaj Foto: Tanjug/AP

Izašao je poslednji, a iako su svi očekivali da će proći stao je na tri mesta i na španskom je odgovarao na pitanja. Ukratko, poručio je:

-To je težak udarac za sve. Nismo očekivali da ćemo ovako krenuti, ali sad moramo da razmišljamo onome što sledi. Ukus je gorak, moramo da pokažemo da smo prava grupa igrača - rekao je Mesi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rikimil

    22. novembar 2022 | 17:29

    Ne može fudbal bez centarfora, džabe bočni šutevi kada to nema ko da sprovodi u gol.

  • NEKA IDE SVE U BESTRAGA

    22. novembar 2022 | 18:59

    Kako se muslimanstvo stiti. Svaka Im cas. Neka se pravoslavci I dalje biju.

  • Realno

    22. novembar 2022 | 20:54

    On je najbolji kada i.a Cavija i Iniestu d mu pakuju golove i vode igru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA