≫ 

Španskih veličanstvenih 7:0: Furija razbila Kostariku i održala čas fudbala u Kataru

Protivniku je bilo lagodnije da ostane u svlačionici nakon 45 minuta igre

  • 31
Španija i Kostarika Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Španije došla je na Svetsko prvenstvo u Katar pokaže onaj sjaj koji je pokazivala pre deceniju, a ulaz je bio spektakularan. Furija je u prvom kolu grupe E savladala Kostariku sa 7:0 i ruku na srce, mogla je još pet puta da zatrese mrežu.

Ovo što je viđeno direktno ukazuje da se Španci moraju uzeti za jednog od favorita na ovom Mundijalu.

Mlad sastav koji neprestano kontroliše loptu i konstantno agituje da postigne gol više. Istina, Kostarika i nije merodavna toliko što se tiče generalne snage, ali danas je bila vreća za udaranje momaka Luisa Enrikea.

Sve je počelo već u 11. minutu kada je bilo jasno u kojem smeru će ići ovaj susret.

Španija i Kostarika Foto: Tanjug/AP

Gavi je samo "bocnuo" loptu preko odbrane Kostarike, a uz stmušenu reakciju štopera, Olmo je izašao direktno na Navasa, a onda i on lobom rešio situaciju. Brzo je evropskim predstavnik stigao do vođstva, a to se moglo i naslutiti nakon silnih uvodnih šansi.

Sve je izgledalo prelako, a u 21. minutu dolazi duplirana prednost - Španci su samo pleli oko 16 metara, a onda je Žordi Alba poslao rezantnu loptu koju je Marko Asensio pretvorio u novi pogodak.

Taman je prošlo pola sata igre, a videli smo i treći gol i zaključenu priču već tada.

Španija i Kostarika Foto: Tanjug/AP

Fauliran je Alba u kaznenom prostoru, sudija nije imao dvojbe da pokaže na belu tačku, a Feran Tores je pogodio lagano levi ugao za najavu katastrofu Kostarike.

Sasvim prirodno je bilo da se uvećava rezultat, jer Furija je jedini tim bila na ovom terenu. Feran Tores je u 54. minutu došao u situaciju, posle nekoliko pasova, da se gradi protiv golmana i štopera Kostarike, a onda je uspeo da se okrene i da završi posao, drugi put na ovom susretu.

Petarda je pukla u 74. minutu - Morata centrira iz ugla gde se spaja gol aut linija sa kaznenim, a na ivici od 16 metara Gavi hvata volej i pogađa od desne stative. Poezija...

Kada je protivnik bio već u nokauta, dotukla ga je Španija na podu, bez milosti.

Karlos Soler je pogodio u 90. minutu, da bi Alvaro Morata zaključio sedmicu koja će se dugo pamtiti.

Španija je spremna da jurne ka tituli.

Španija i Kostarika Foto: Tanjug/AP

TOK MEČA

II POLUVREME

90+7. minut - KRAAAAAAAAJ! SEDMICA ŠPANIJE!

90+2. minut - GOOOOOOOOL! I MORATA SE UPISUJE! SADA JE 7:0!

90. minut - GOOOOOOOOOL! Karlos Soler za 6:0!

83. minut - Mogla su još dva pogotka da padnu, da Navas totalno kapitulira, ali je golman njegove klase pokazao i sada da veći deo svega ovoga nije do njega.

74. minut - GOOOOOOOL! PETARDA ŠPANIJE! Morata centrira iz ugla gde se spaja gol aut linija sa kaznenim, a na ivici od 16 metara Gavi hvata volej i pogađa od desne stative. Poezija...

71. minut - U 12 minuta smo videli čak pet izmena Španije i tri Kostarike. Iz igre su izašl Tores, Pedri, Alba, Buskets i Asensio, a ušli Morata, Soler, Balde, Koke i Vilijams. Na drugoj strani na odmor idu Kontreras, Benete i Borhes, a u nastavku ćemo gledati Zamora, Ruiz i Agilera.

60. minut - Ovaj meč je gotov rezultatski, a sada Kostarika gleda da ostavi sve na što manjem debaklu. Španci su još uvek gladni, žele da daju još koji gol.

54. minut - GOOOOOOOOOOL! ŠPANIJA NA 4:0! Sasvim prirodno je da se uvećava rezultat, jer Furija je jedini tim na ovom terenu. Feran Tores je došao u situaciju, posle nekoliko pasova, da se gradi protiv golmana i štopera Kostarike, a onda je uspeo da se okrene i da završi posao, drugi put na ovom susretu.

47. minut - Nova šansa iz dobro izgrađene akcije, ali Asensio šutira preko gola sa nekih 20 metara.

46. minut - POČEO JE DRUGI DEO IGRE!

Španija i Kostarika Foto: Tanjug/AP

I POLUVREME

45+5. minut - KRAJ PRVOG POLUVREMENA! Nema se tu mnogo šta dodati, Španci su premoćni i to pokazuju na terenu.

45. minut - Igraće se još pet minuta u prvom poluvremenu. Kostarika nema šut na gol...

42. minut - Demonstracija sile na sredini terena. Buskets i Gavi drže čas Kostariki, lopta je u nogama Španije 81 odsto vremena.

38. minut - Videli smo najtuži posed Kostarikanaca koji su čak mogli da zaprete ozbiljnije, ali su Laport i Rodri glavom otklonili opasnost.

31. minut - GOOOOOOOOL! POLA SATA, TRI GOLA ŠPANIJE! Fauliran je Alba u kaznenom prostoru, sudija nije imao dvojbe da pokaže na belu tačku, a Feran Tores je pogodio lagano levi ugao za najavu katastrofu Kostarike.

26. minut - Čini se da svaki napad može da gurne Kostariku u još dublji minus. Štoperi stoje predaleko jedan drugog, previše je prostora za brzonoge Olma i drugove.

21. minut - GOOOOOOOL! FURIJA DUPLIRA PREDNOST! Ovo prelako izgleda, Španci samo pletu oko 16 metara, a sada je Žordi Alba poslao rezantnu loptu koju je Marko Asensio pretvorio u novi pogodak.

Španija i Kostarika Foto: Tanjug/AP

11. minut - GOOOOOOOL! ŠPANIJA VODI! Gavi je samo "bocnuo" loptu preko odbrane Kostarike, a uz stmušenu reakciju štopera, Olmo je izašao direktno na Navasa, a onda i on lobom rešio situaciju. Brzo je evropskim predstavnik stigao do vođstva, a to se moglo i naslutiti nakon silnih uvodnih šansi.

8. minut - Ponovo je malo nedostajalo za vođstvo Španije! Nakon kratke lopte Gavija, Asensio je levom nogom samo dodao snagu lopti ka levoj strani gola, ali je ponovo to prošlo pored okvira.

5. minut - Kakva šansa za Furiju na samom startu meča! Duga lopta stigla je do šesnaesterca gde je Dani Olmo imao otvorenu poziciju da postigne pogodak, ali je iz voleja gađao tik uz suprotnu, levu stativu.

1. minut - MEČ JE POČEO!

SASTAVI

Španija: Simon - Alba, Laport, Buskets, Azpilikueta - Rodri, Pedri, Gavi - Olmo, Tores, Asensio.

Kostarika: Navas - Martinez, Fuler, Duarte, Kalvo, Oviedo - Kembel, Borhes, Teheda, Benete - Kontreras.

PRE MEČA

Moć Španije je u prošloj deceniji znantno oslabila, zlatna era sa Ćavijem, Inijestom i ostalima je završena, ali su neki drugi, mladi lavovi došli na scenu da brane čast Crvene furije i svakako su u širem krugu favorita za osvajanje.

Uskom baš i ne, ali Španija je ili favorit ili jednak protivnik, nikako autsajder.

U poslednjih 10 mečeva, španska selekcija je samo jednom moražena (od Švajcarske 2:1), a u pripremnom periodu je odigrana samo jedna utakmica, i to protiv nejakog Jordana (3:1).

Svakako, Kostarika je sledeći stepenik posle Jordana, ali je sada ulog veoma veliki da bi bilo igre.

Ni Kostarikanci nisu u lošoj seriji, i oni imaju samo jedan poraz u poslednjih 10 susreta, ali sa, ruku na srce, dosta slabijim protivnicima.

U pripremnom periodu su odigrali takođe samo jedan duel i savladali Nigeriju sa 2:0.

Što se tiče međusobnih okršaja, igralo se tri puta i Španci su u dva navrata bili bolji, ali je uvek bilo golova na njihovim susretima. Poslednji put kada su se sastali, 2017. godine, bilo je 5:0 za Španiju.

Video: Crnogorac u dresu Hrvatske!? Pitali smo ga za koga će navijati ako igraju sa Srbijom, reakcija Hit

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ni u Severnoj Koreji

    23. novembar 2022 | 18:03

    Man'te me fudbala, ja ne mogu da dočekam SVAKO poluvreme, da vidim predsednika.

  • struchnyakowsky

    23. novembar 2022 | 18:38

    sta kazu hoce da povecaju broj ucesnika na svetskom prvenstvu. bilo kako bo i ovih 32 je previse treba smanjiti na 24. da svako sa svakim u grupi igra dva puta bilo bi bolje i zanimljivije jace utakmice da ne gledamo ove anti tente

  • Apaj

    23. novembar 2022 | 17:27

    OZBILJAN FAVORIT SPANIJA

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA