≫ 

Zašto fudbaler Kameruna na kopačkama ima zastavu Rusije?

Veoma neobičan potez, pitanje je da li može da snosi neke posledice

  • 5
Gael Andua, Kamerun Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Srbije pred sobom ima i najvažniji meč na Mundijal u Kataru (ponedeljak, 28. decembar, 11.00), gde će igrati protiv Kameruna u meču koji "život znači". Pobeda je stavljena pod "moranje", dok će na drugoj strani imati i jednog zanimljivog protivnika.

Fudbaler Kameruna, Gabrijel Andua, privukao je pažnju javnosti posle prve utakmice protiv Švajcarske, gde su u prvi plan upale njegove kopačke. Odnosno, ono što je imao na njima.

Andua je rođen u Kamerunu, ali je veći deo karijere proveo u Rusiji gde je nastupao za CSKA i Anži, te je zbog toga dobio i državljanstvo te zemlje. Zbog toga, Andua je odlučio da na svojim kopačakama odmah pored zastave Kameruna stavi i zastavu Rusije, kako bi odao počast toj zemlji za sve što je uradila za njega.

Podsetimo, Rusija je izbačena sa svih takmičenja zbog sukoba sa Ukrajinom, međutim, Anduu to i ne dotiče previše.

Video: Konferencija Srbije nakon meča sa Brazilom

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    26. novembar 2022 | 14:17

    Hvala mu za taj gest i u ime moje porodice i moje.Misljenja sam da je nepravedno sto su Rusiju izbacili iz sportskih aktivnosti.Jer sport i politika nemaju veze.Dobit ce i taj hrabri decko kaznu sigurno ,ali je ucinio nesto sto milioni „mekusaca“ nije.

  • 534

    26. novembar 2022 | 14:44

    Zato što misli svojom glavom.

  • Dima

    26. novembar 2022 | 15:15

    Sve cestitke za zastavu, nece sigurno nositi zastavu kolonizatora planete koji su okrvavili ruke i od njegove sunarodnike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA