≫ 

Mesi, ovako se to radi! Poljaci srušili Saudijsku Arabiju, promašen penal uskratio Azijate za novo iznenađenje

Napadali su fudbaleri iz Azije, ali...

  • 14
Saudijska Arabija Poljska, Katar svetsko prvenstvo u fudbalu Foto: Tanjug/AP

Iako fudbal piše romane i prelepe priče, ovoga puta nije napisao novo iznenađenje, pošto je Saudijska Arabija poražena od Poljske sa 2:0, iako je dobrim delom reprezentacija iz Azije bila dosta bolji rival, no, Zjelinski i Levandovski su se "pitali" na ovom meču.

Posle prvog kola i iznenađujuće pobede Saudijske Arabije protiv Argentine (2:1), mnogi su mislili da će ekipa iz Azije uspeti da slavi i protiv Poljske. Ruku na srce, bili su na dobrom putu da to urade, međutim, dosta je uticaja imao i Vojćeh Šćesni, golman Poljske.

Od prvog minuta je Saudijska Arabija krenula napadački, želeli su da postignu rani gol, međutim, udraci su odlazili van okvira gola. Sve to je kažnjeno preko Zjelinskog, samo trenutak nepaženje i zatresla se mreža Saudijske Arabije.

Nisu se tu predali, nastavili su da napadaju, da igraju ofanzivno i to se isplatilo u 44. minutu meča. Dosuđen im je penal, ali je taj udarac zaustavio Vojćeh Šćesni, koji je potom zaustavio i novi udarac fudbalera Saudijske Arabije, te sačuvao svoju mrežu.

Drugo poluvreme je donelo istu Saudijsku Arabiju, međutim, nije lopta htela u gol, dok je sve to kaznio Robert Levandovski u samom finišu meča, kada je iskoristio kiks odbrane i doneo konačnih 2:0.

Poljska - Saudijska Arabija 2:0

Poljska (4-2-3-1): Šćesni - Keš, Glik, Kivior, Berečinski - Krihovijak, Bjelik - Milik, Zjelinski, Frankovski - Levandovski

Saudijska Arabija (4-3-3): Al Ovai - Abulhamid, Al Amri, Al Boleahi, Al Brejk - Al Malki, Al Najej, Kano - Al Burajkan, Al Šehri, Al Davsari.

TOK MEČA UŽIVO:

82. minut - GOOOOOL! Robert Levandovski postiž epogodak i ruši Saudijsku Arabiju, napadali su Azijati, ali nisu mogli da izdrže napore mnogo snažnijih Poljaka.

77. minut - Poljska je ušla u period igre kada je posvećenija odbrani, te su na taj način i "odsekli" Saudijsku Arabiju iz igre.

66. minut - Kakav pokušaj Roberta Levandovskog! Fudbaler Barselone je odigrao petom, ali je njegova lopta udarila u stativu.

62. minut - Saudijska Arabija je zaređala još nekoliko vrhunskih prilika, ali nije uspela da ih realizuje i ostaje 0:1. Na drugoj strani je Arkadiuš Milik pogodio i prečku glavom, nekoliko centimetara je nedostajalo da to bude gol.

56. minut - Kakva prilika za Saudijsku Arabiju! Gužva u šesnaestercu, nekoliko udaraca, ali je Vojćeh Šćesni uspeo da sačuva svoju mrežu i tako spreči protivnika da izjednači.

52. minut - Nastavlja Saudijska Arabija sa napadima, ali je to daleko od opasnosti po gol Vojćeha Šćesnog.

Drugo poluvreme

Saudijska Arabija Poljska, Katar svetsko prvenstvo u fudbalu Foto: Tanjug/AP

45+10. minuta - Kraj prvog poluvremena.

44. minut - Gledaće se VAR, proverava se penal za Saudijsku Arabiju. Penal za Saudijsku Arabiju! Iiii... Kakva odbrana Vojćeha Šćesnog na kraju poluvremenu! Odbranio je penal, potom je uspeo i popravni da odbrani i pošalje loptu u korner.

40. minut - Zjelinski pogađa i Poljska je povela protiv Saudijske Arabije!

34. minut - Poljska ne deluje kao reprezentacija koja ima ideju kako da probije bunker Saudijske Arabije i koja ima plan kako da uopšte i pobedi ovu reprezentaciju koja igra veoma tvrdo i veoma pametno. Pravo je iznenađenje.

25. minut - Popustio je pritisak Saudijske Arabije u ovim trenucima meča, a težište igre se prebacilo na stranu upravo ekipe iz Azije, gde je Poljska krenula sa napadima i sada su oni ta ekipa koja "steže" obruč oko gola protivnika.

Saudijska Arabija Poljska, Katar svetsko prvenstvo u fudbalu Foto: Tanjug/AP

13. minut - Kakav udarac Kanoa! Dobio je loptu na šesnaestercu, potom je uputio fenomenalan udarac, ali je Vojčeh Šćesni poslao loptu preko gola.

7. minut - Ne prestaje Saudijska Arabija da napada, izuzetno samouvereno deluje ova reprezentacija koja je u prvom meču grupe slavila i protiv Argentine. Nadaju se novom čudu, ali i pokazuju da ono nije nemoguće.

4. minut - Evo i odmah kreće Saudijska Arabija da preti, ušunjala se ekipa u šesnaesterac, međutim, otklonili su Poljaci tu opasnost.

1. minut - Krenuo je meč.

KOMENTAR PRE MEČA:

Svetsko prvenstvo u Kataru ide i ne planira da stane. Mnošto utakmica je odigrano, a još dosta i ima da se igra. Naredni meč na programu je utakmica između Poljske i Saudijske Arabije, koji je na programu od 14 časova uz direktan prenos na RTS 1 i Arena sport 1 Premium kanalu.

Saudijska Arabija, koja je i pre prvenstva bila otpisana načinila je ogromno čudo u prvom kolu i slavila je protiv Argentine sa 2:1, čime su došli i na korak od plasmana u narednu rundu, dok su u istom ruhu i "gurnuli" Argentinu prema ponoru.

Međutim, ukoliko žele da se plasiraju dalje, moraće da odigraju dobro i protiv Poljske, koja je remizirala u prvom kolu protiv Meksika sa 0:0, gde je Robert Levandovski promašio penal, odnosno, izvrsni Očoa je uspeo da ga odbrani.

Video: Piksi održao govor: Pogledajte trening reprezentacije Srbije dan posle poraza od Brazila

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • da

    26. novembar 2022 | 14:24

    Gledateli orlovi kako se igra fudbal za svoju zemlju.Nemaju fudbalere koji igraju u ligama Evrope ali momci igraju.Ovi momci trebaju da vam budu primer kako se igra fudbal.

  • Zarko

    26. novembar 2022 | 15:00

    Fudbaleri Srbije jel gledajte kako se gine za Dres svoje Zemlje??? Kad se ovako gine I da se izgubi 2:0 nije nikakva Steta. Ali kad ti za 100 min nemas nijedan sut u okvir gola onda veze sa vezom nemate

  • J

    26. novembar 2022 | 14:58

    Ovi za 45 min pretrčali ko naši za 90 🤣🤣🤣🤣

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA