≫ 

"Srbija sve pokušala da zaigram na Mundijalu": Naš Brazilac umalo sa Piksijem i Orlovima

Pogrešna procena...

  • 5
Lyanco Voinovic, Lianko Lijanko Vojnović

Foto: Nicolň Campo / ddp USA / Profimedia

Brazilski fudbaler, srpskih korena, Lijanko Vojnović u mlađim selekcijama je nosio dres Orlova, a onda je obukao dres Brazila, pa taok nije mogao da se nađe sa Srbijom u Kataru. 

Naime, fudbaler Sautemptona je igrao za Srbiju U19, kada je odlučio da kao omladinac promeni dres zemlje u kojoj je rođe njegov deda Jovan. Potom, po povratku u Sao Paolo usledio je poziv za selekciju Brazila U20. Kako na njega nisu računali u seniorskom peridoupostojala je želja da se vrati. isto je želeo i selektor Dragan Stojković Piksi, objasnio je Lijanko za globo.com u Brazilu.

- Moj deda je Srbin, došao je iz bivše Jugoslavije. Za mene je bila čast da igram za Srbiju, igrao sam u kvalifikacijama za timove do 19 godina. Srbija je pokušala sve da igram na ovom Svetskom prvenstvu, ali FIFA me nije pustila jer sam tada izabrao reprezentaciju Brazila. I na kraju sam propustio i Olimpijske igre, ali to se dešava - izjavio je Lijanko.

Dok je boravio u Srbiji, Lijanko je kao igrač "generacije 97" igrao zajedno sa Nikolom Milenkovićem i Lukom Jovićem u reprezentaciji. Potom igrao je i sa Vanjom Milinković-Savićem u Torinu, baš kao i Sašom Lukićem ...

- Igrajući za Srbiju bio u timu sa Lukom Jovićem i defanzivcem Milenkovićem. Ali ne samo igrače, imao sam zadovoljstvo da upoznam i komuniciram sa više ljudi, Petkovićem koji mi je pomogao da odem u Srbiju. Tu je trener Siniša Mihajlović, koji mi je postao kao otac. Tako da i ja imam svoje srce u Srbiji.

Video: Inspektor Blaža najavio meč sa Kamerunom: Evo šta je njegova lepotica poručila Orlovima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sasa

    26. novembar 2022 | 15:35

    Sad kad su ga ispalili Brazilci on se setio Srbije… ne sedi se na dve stolice

  • ...

    26. novembar 2022 | 15:13

    Precenio se...

  • sasa

    26. novembar 2022 | 15:35

    Sad kad su ga ispalili Brazilci on se setio Srbije… ne sedi se na dve stolice

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA