Šmekerska izjava hrvatskog reprezentativca o vređanju Milana Borjana

Bruno Petković izneo utiske nakon meča i pružio podršku Milanu Borjanu

  • 5
Bruno Petković

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Hrvatske savladala je selekciju Kanade rezultatom 4:1, a utiske nakon meča izneo je fudbaler "Vatrenih" - Bruno Petković.

- Kada primiš pogodak na samom početku, staviš se u jako nezgodnu situaciju. Mislim  da ipak nije bilo straha ni jedne sekunde, jer smo ipak bili svesni svoje snage i da ćemo za 90 minuta kreirati mbnogo prilika za gol, a hvala Bogu, tako se i desilo - počeo je Petković.

Dotakao se Bruno i igre protivnika...

- Igraju jako fizički, fudbal pun ritma. Normalno, teško je izdržati takav ritam tokom 90 minuta i znali smo  da smo tehnički kvalitetniji i da smo bolja ekipa. Vremenom, morali su da se otvore i to nam je stvorilo više prostora. Nisam hteo da se obazirem previše na taktiku. Ja, kao i svako od nas, imam svoj zadatak unutar ekipe. Što bolje budemo izvršavali svoje zadatke, a ne mislili o tuđim, biće nam svima bolje.

Istakao je Petković da je uvek bio timski igrač.

- Zadovoljan sam svojom igrom. Naravno, bitno je što je ekipa pobedila. Nikad nisam sebe stavljao na prvo mesto, već sam uvek bio igrač za ekipu i uvek ću i biti.

Bruno Petković

Foto: Tanjug/AP

Osvrnuo se i na predstojeći, odlučujuči meč protiv Belgije u trećem kolu.

- Očekuje nas jako teška utakmica. Protivnik je jako dobar, a meč dočekuju nakon lošeg rezultata i poraza. Sigurno da će imati jedan motiv više, jer im je to utakmica odluke. Ipak, mi smo fokusirani samo na sebe. Analiziraćemo ovu utakmicu i sve ono što nas očekuje protiv Belgije, tako da ćemo dočekati utakmicu potpuno spremni. U životu mislim da nikad nije dobro kalkulisati. Uvek ideš na pobedu i nikako drugačije.

Pružio je hrvatski reprezentativac podršku Milanu Borjanu, koji se našao na meti brojnih uvreda navijača "Vatrenih".

- Nije lepo od njih. I ja sam mnogo puta bio na drugoj strani, kada su protivnički navijači vređali mene. To je negativna strana ovoga. Nadam se da će toga biti što manje u budćnosti. Nažalost, to je danas sastavni deo sporta, kada moraš stisnuti zube i ići dalje. 

Digla je izjava selektora Kanade mnogo prašine pred ovaj meč...

- Nije nešto što nam je prijalo. Ipak, mi smo previše toga prošli kao ekipa, da bi se obazirali na tako neke vulgarne komenatre ljudi koji nam nisu bitni. Mi imamo svoj put i sledimo ga - zaključio je Petković.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA