≫ 

Kinezi u TV prenosu ne prikazuju navijače u krupnom planu, sve zarad narodnog mira

Kineski narod uskraćen za važne kadrove koji bi im "upalili lampicu"

  • 0
Srbija Kamerun, svetsko prvenstvo u fudbalu Katar 2022 Foto: Tanjug/AP

Svetsko prvenstvo u Kataru, još jedno u nizu, protiče bez učešća kineske reprezentacije čiji narod, kao i sav normalan svet, ima uvid u to šta se dešava na Mundijalu posredstvom nacionalne televizije.

Ili pak i nema baš onako kako bi to moralo da bude.

Naime, kineska televizija ne prenosi verno svaki detalj sa utakmica u Kataru, izostaju krupni kadrovi sa tribina i to iz prilično bizarnog razloga. Već nekoliko dana spekuliše se o tome da su TV prenosi mečeva Svetskog prvenstva dosta drugačiji u Kini nego u ostatku sveta, a sada je objašnjeno i zašto gledaoci u toj zemlji vide neke druge kadrove tokom utakmica.

Naime, potvrđeno je da svi oni koji u Kini prate prenose mečeva iz Katara ne mogu u toku utakmice uopšte da vide kadrove koji prikazuju navijače na tribinama. Navijači su prikazani jedino kada kadar ne može dovoljno da ih zumira i da se oni jasno vide, a dok svi mi u ostatku sveta vidimo kadrove navijača koji budu u krupnom kadru u tom trenutku u Kini ide neka druga slika.

Kada se prikažu navijači u krupnom kadru tada gledaoci u Kini u direktnom prenosu vide kadrove igrača na terenu ili trenera, a kako to funkcioniše najbolje se videlo na sinoćnjem meču Hrvatska - Kanada. Na Twitteru se pojavio video kako izgleda prenos meča Svetskog prvenstva u Kini i ostatku svijeta i jasno je da se navijači u krupnom kadru uopšte ne vide, a ubrzo je postalo jasno i zašto je to tako.

Naime, u Kini ne žele da njihov narod vidi kako u Kataru niko ne nosi zaštitne maske zbog koronavirusa i ne žele da to izazove nezadovoljstvo u njihovoj zemlji gdje je zaštitna maska i dalje obavezna.

Video: Postavili smo Japancu pitanje na engleskom, a on odgovara na srpskom: Došao da bodri Orlove

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA