≫ 

Gana slavila u ludoj utakmici: Rezultatska "klackalica" pripala Afrikancima, Južna Koreja u teškoj situaciji!

Afrička selekcija je ovom pobedom napravila krupan korak ka plasmanu u nokaut fazu

  • 0
Južna Koreja - Gana

Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Gane savladala je selekciju Južne Koreje rezultatom 3:2, u okviru drugog kola grupne faze Svetskog prvenstva u Kataru.

Utakmica je počela dosta mirno na obe strane, ali je delovalo da je Južna Koreja ozbiljnije otvorila meč. Prilično otvoreno igralo se do sredine prvog dela igre, kada je Gana došla do prenosti. Mohamed Salisu je iskoristio odbijenu loptu posle gužve u šesnaestercu i "smestio" je u mrežu.

Nisu stigli ni da se oporave od prvog, a već su primili i drugi gol Korejci. Džordaj Aju je sjajno centrirao, a Mohamed Kudus se odlično snašao i glavom "sproveo" loptu do mreže. To je ujedno bilo i poslednje uzbuđenje u prvom poluvremenu.

Korejci su mnogo bolje izgledali od starta drugog poluvremena, što su ubrzo uspeli da krunišu pogotkom. Li je sjajno centrirao, a Čo je to odlično ispratio i glavom pogodio, čime su se Son i družina ponovo vratili u igru.

Već minut kasnije, usledio je novi šok za Ganu. Ponovo se u centru pažnje našao Čo, koji je nadskočio svoje čuvare i glavom "zakucao"loptu u mrežu, za potpuno izjednačenje. Ipak, nije dugo trajala radost Korejaca, jer su svega nekoliko minuta kasnije ponovo morali da vade loptu iz svoje mreže.

U metu je ponovo pogodio Mohamed Kudus, koji je sjajno ispratio akciju i mirno pogodio dalji ugao. Ispostavilo se da je to bio ujedno i poslednji pogodak na meču, a Gana je ovom pobedom napravila krupan korak ka plasmanu u nokaut fazu Mundijala.

Afrička selekcija sada ima tri boda, a u poslednjem kolu ide na "megdan" Urugvaju. Korejci, sa druge strane, imaju samo jedan osvojen bod, a u trećem kolu očekuje ih duel protiv Portugala.

TOK MEČA

II poluvreme

100. minut - Meč je završen!

90+4. minut - Nižu se prilike za Južnu Koreju! Gol Gane praktično visi u vazduhu u ovim tenucima...

90. minut - Igraće se još 10 minuta.

83. minut - Nova prilika za izjednačenje! Koreja ponovo preti, ali nema promene rezultata.

77. minut - Au kakve prilike za Koreju. Prava opsada gola u ovim trenucima, ali uspevaju nekako da se odbrane fudbaleri Gane.

68. minut - GOOOOOOL! Ponovo pogađa Kudus, vodi Gana! Prava ludnica na terenu u drugom poluvremenu. Ispratio je Mohamed Kudus napad svog tima, namestio se i "opalio" iza leđa nemoćnog golmana Koreje.

59. minut - GOOOOOOOOOOOOOL! Ponovo Čo pogađa mrežu Gane! Sjajno je centrirao Jin-Su Kim, a na pravom mestu se ponovo našao fenomenalni Čo i glavom "zabio" loptu u mrežu.

Južna Koreja - Gana

Foto: Tanjug/AP

58. minut - GOOOOOOL! Smanjuje Južna Koreja! Sjajno se snašao Čo nakon lepog centaršuta Lija, koji samo što je ušao u igru. Ponovo u igri Korejci.

56. minut - Nova promena u Južnoj Koreji. Iz igre je izašao Kvon, umesto njega na terenu je Li.

51. Mirno se igra u ovim trenucima. Korejci nastoje da priđu golu Gane i smanje rezultat, ali  i dalje bezuspešno. Bio je u prilici Čo, ali sjajno reaguje Ati-Zigi.

46. minut - Prva izmena je izvršena u redovima Južne Koreje. Teren je napustio Jeong, umesto njega u igri je Na Sang-Ho.

46. minut - Počeo je drugi deo igre!

I poluvreme

45+5. minut - Završeno je prvo poluvreme!

41. minut - Deluje da fudbaleri Južne Koreje samo čekaju da Teljor označi kraj prvog dela utakmice, kako bi mogli da se "restartuju" na pauzi i pokušaju u nastavku da dođu do izjednačenja.

Južna Koreja - Gana

Foto: Tanjug/AP

34. minut - GOOOOOOOL! Sjajno je centrirao Džordan Aju, što je pravovremeno ispratio Mohamed Kudus i glavom smešta loptu pored stative. Sjajno deluje Gana u ovim trenucima.

32. minut - I dalje Južna Koreja deluje prilično šokirano posle primljenog gola. Pokušava Gana da dođe do završne trećine terena i potpuno "ohladi" Korejce. 

Južna Koreja - Gana

Foto: Tanjug/AP

26. minut - GOOOOOOOL! Vodi Gana! Nakon velike gužve u kaznenom prostoru Koreje, lopta se odbila do Mohameda Salisua, koji je "zakucao" u mrežu.  Videćemo koliko će ovo uticati na igru Južne Koreje u nastavku.

20. minut - Evo i prve javne opomene! Pokazao je Entoni Tejlor žuti karton Amartiju, nakon prekršaja nad Čoom.

18. minut - Ponovo lopta pred golom Gane! Pretio je Čo posle udarca iz ugla, ali se Afrikanci ponovo dobro brane. Čini se da su Korejci sve bliži pogotku.

12. minut - Sve više pritiskaju Korejci. Ređaju se napadi igrača u crvenim dresovima, ali i dalje nema opasne prilike za gol. Imaće priliku da zaprete posle kornera.

9. minut - Pravi "karambol" u kaznenom prostoru Gane! Nakon kornera, lopta se odbila od nekoliko igrača pred golom, a na kraju su nekako uspeli da se odbrane afrički fudbaleri. Bolje deluje Južna Koreja u ovim trenucima.

Južna Koreja - Gana

Foto: Tanjug/AP

6. minut - Ostao je na travi Son, svira prekršaj glavni arbitar. Imaće priliku fudbaleri u crvenim dresovima da zaprete posle prekida.

4. minut - Igra se dosta otvoreno na obe strane. Pokušavali su Korejci da ubace loptu sa boka, ali odbrana Gane uspeva da reaguje i izbaci loptu. Nema opasnosti.

1. minut - Meč je počeo! Korejci će imati prvi napad.

SASTAVI:

Južna Koreja: Kim (Seung Gju) - Kim (Mun Hvan), Kim (Min Jae), Kim (Jong Gvon), Kim (Jin Su) - Jung, Hvang - Jeong, Kvon, Son - Čo.

Gana: Ati-Zigi - Lampti, Amarti, Salisu, Mensa - Abdul, Kudus, Parti - Dž. Aju, A. Aju, Vilijams.

PRE MEČA

Gana je u prvom duelu na prvenstvu poražena sa 3:2 od Portugalije, ali je pokazala da ima čemu da se nada u nastavku. Sa druge strane, Korejci su pošteno napadali Urugvaj, imali šansu čak i da slave, ali je na kraju završen meč bez golova.

Sada je veoma bitan momenat za obe ekipe, pogotovo za Južnu Koreju koja u poslednjem kolu igra protiv Kristijana Ronalda i drugara, tako da bi im ovde pobeda možda i dala zalog za nokaut fazu Mundijala.

Video: Postavili smo Japancu pitanje na engleskom, a on odgovara na srpskom: Došao da bodri Orlove

Ovaj video sniman je Xiaomi12T Pro telefonom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA