Pacoli tvrdi da će platiti kaznu "u ime Albanaca", ako FIFA sankcioniše Džaku: "Nosio je sveto ime na dresu"

Jedan od najbogatijih Albanaca se "upleo" u slučaj koji je uzburkao javnost po završetku utakmice Srbija - Švajcarska

  • 52
Granit Džaka

Foto: Matthias Koch / imago sportfotodienst / Profimedia

Mnogo bure pokrenuto je po završetku meča između Srbije i Švajcarske, koji je naša reprezentacija izgubila i samim tim ispala sa Mundijala u Kataru. Reprezentativci rivalske selekcije albanskog porekla vrlo često su i tokom samog meča provocirali naše fudbalere, a korak dalje posle susreta otišao je Granit Džaka.

Naime, on je obukao dres sa brojem 26 na kojem je bilo istaknuto prezime Jašari, što su mnogi u našoj zemlji protumačili kao odavanje počasti nekadašnjem osnivaču OVK, Ademu Jašariju. Međutim, kako sam Džaka tvrdi, on nije to uradio zbog toga već zbog saigrača Ardona Jašarija koji je švajcarski reprezentativac poreklom iz Severne Makedonije.

- On je mlad igrač sa kojim se odlično slažem. Obećao sam da ću, ako postignem gol, obući njegov dres - poručio je tada Džaka.

Međutim, FIFA je bez obzira na to odlučila da pokrene postupak protiv njega, pa mu zbog toga preti sankcija, što ne bi bio prvi put, pošto je zajedno sa Džerdanom Šaćirijem bio kažnjen i nakon prethodne utakmice dve repezentacije na Mundijalu u Rusiji. Tada su proslavljali oba gola sa šakama albanskog orla.

Ubrzo potom oglasio se i Bedžet Pacoli, lider Alijanse za novo Kosovo (AKR), koji je jedan od najbogatijih Albanaca na svetu, a koji ističe da će platiti kaznu i da se već čuo sa Džakom po ovom pitanju.

- Ako ime Jašari zabrine FIFA ili svet, a Granit Džaka bude kažnjen zbog toga što je nosio ovo sveto ime posle meča, platiću kaznu lično u ime albanskog naroda - poručio je Pacoli.

On se posle pobede nad Švajcarskom oglasio na svom Tviter profilu uz poruku "dva albanska lava protiv Srbije, čestitamo pobedu".

Video: Ekskluzivno! Pogledajte snimak dolaska Orlova u Beograd, nasmejani su uprkos svemu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • SRB

    5. decembar 2022 | 08:01

    Dragi moj selektore Stojkovicu, kada su utakmice tipa sa Svajcarskom ili slicnog tipa da kazem specifične noc pre se organizuje gledanje film i nasim volovima se pusti film dokumentarac bitka za Kosare ili Pastrik sve jedno i nista se negovori da gledaju edukuju se posto sam siguran da nisu to videli. Gde momci od 18,19 godina brane zemlju svojim zivotima. Samo to nista drugo.Boli ovaj poraz osecamo se ponizeni ali cuti i trpi kad imamo p...e od igraca koji znaju, umeju ali vazni je su im bile njihove primadone SRAMOTA

  • Marko

    5. decembar 2022 | 08:07

    Jer to novcem koji je zaradio od Zute Kuce! Kaze sveto ime, a to njihovo sveto ime nepostoji na Kosovu, sve je sveto Srpsko na Kosovi samo su oni takvi kakvi jesu.

  • Aleksandar

    5. decembar 2022 | 08:14

    Šiptari su gori od korone.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA