≫ 

Srbija bez poraza čeka Mundobasket: Pali i Francuzi nakon velikog preokreta u drugom poluvremenu

Perfektan učinak Orlova pred start Svetskog prvenstva

  • 33
Nikola Jokić Foto: Marko Jovanović

Košarkaši Srbije pobedili su i u desetoj pripremnoj utakmici pred Svetsko prvenstvo, rešili su i najtežu proveru do sada - savladali su Francusku 61:56, i to bez Bjelice, Bogdanovića i Lučića!

Orlovi su ovim trijumfom osvojili turnir "Austajger Kup" u Šenjangu, ali više od toga mora da raduje igra našeg tima pred početak Mundobasketa, raznovrsnost u napadu i granitna odbrana koja je do izražaja došla u drugom poluvremenu, kada smo anulirali minus od 12 poena.

Zablistao je Raduljica u tom naletu, pogodio je čak i trojku, uveo meč u egal, da bi u poslednjoj deonici Jokić sa nekoliko pravih rešenja rezultatski distancirao Srbiju od rivala, za miran finiš.

I pored pobede, sigurno je da će Đorđević imati šta da prebaci igračima. Gubili su lopte, delovali su rastrzano u prvom poluvremenu koje je u potpunosti pripalo Tikolorima. Marjanović je posebno bio indisponiran, ulazio je čak i svađu sa sudjama, ali je u nastavku sve "leglo" na svoje mesto.

O igri Srbije u prvih 20 minuta najbolje govore samo 23 data poena, a nešto slično doživeli su Francuzi u drugih 20 minuta - dali su 24!

Pokazala su oba tima zbog čega su svrstani u najuži krug favorita za medalje, odbrane su na obe strane bile na visini zadatka, otud i manji broj poena nego što se to dalo očekivati od dve napadački potentne ekipe.

De Kolo nije bio u protokolu za meč, pa su Furnije i Batum preuzimali na sebe važne šuteve, no imaju Francuzi još jakih aduta spolja, kao i Gobera koji gospodari reketom, Mada, nije najbolji defanzivac NBA ni izbliza pokazao zbog čega je svojevremeno potpisao sa Jutom ugovor vredan 100 miliona dolara.

Jokić je taj koji je često obesmišljavao pokretljivu odbranu Trikolora na granici faula, najbolju podršku kad se "lomilo" imao je u Guduriću, Milutinovu i Joviću, pa je pobeda otišla na našu stranu ovog puta, kao sjajna uvertira za ono što čeka naš tim već od subote - prvi meč na Svetskom prvenstvu protiv Angole (09:30 po srednjeevropskom vremenu).

Francuska - Srbija 56:61 (17:14, 15:9, 16:23, 8:15)

SRBIJA: Simonović 6 (5 sk), Lučić, Raduljica 13, Birčević 4 (3 sk), Jokić 6 (8 sk, 7 izg), Milutinov 6 (4 sk), Micić 7, Gudurić 9 (3 sk), Jović 8 (4 sk, 3 as, 4 ukr), Marjanović 2.

FRANCUSKA: Okobo 6, Ntilikina 3, Mbaje 5, Batum 9 (4 sk, 3 ukr), Furnije 7, Poire 7 (5 sk), Albisi 5, Laberije 6, Lesor (4 sk), Gober 6 (3 sk), Tupan 2, Lakomb (7 sk, 5 ukr).

Aleksandar Saša Đorđević, Vasilije Micić Foto: Marko Jovanović

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Fan

    27. avgust 2019 | 15:50

    Kad pogledate francuske reprezentacije u bilo kom sportu odaje se utisak da u Francuskoj žive sve crnci...

  • Ana0907

    27. avgust 2019 | 15:28

    Ma uvek me oduseve nasi kosarkasi.Cestitam im pobedu.Sa nestrpljenjem ocekujem pocetak svetskog prvenstva.

  • Mikelandjelo13

    27. avgust 2019 | 15:22

    Dobili smo francuze bez Bogdana, Bjelice i Lucica i to kada nas nije bas islo... Do finala gazimo sve! A u finalu sa USA bice 50:50 i dobijamo ih na misice!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA