≫ 

Da li je Đorđević ovim rečima na konferenciji "izribao" Jokića zbog patosiranja Italijana? (VIDEO)

Selektor Orlova zadovoljan je trijumfom, ne i ponašanjem svojih igrača u određenim situacijama prilikom fizičkog kontakta

  • 21
Aleksandar Đorđević Printskrin: Youtube/FIBA

Košarkaši Srbije su dominantno osvojili prvo mesto u grupi D na Mundobasketu u Kini i prenose maksimalan broj bodova u narednu grupu, gde će se ukrstiti sa Španijom i Portorikom.

Selektor Orlova, Aleksandar Đorđević izneo je utiske posle pobede u Fošanu istakavši da je bilo teško, zbog uvertire u kojoj su Orlovi već dva puta u pripremnim utakmicama savladali Italijane, ali i da je naš tim defanzivno bio odličan i kada se u napadu mučio.

- Ovo je treći dan da igramo protiv Italije u poslednjih 15 dana. Rekao sam i u najavi utakmice da je teško pobediti nekoga tri puta uzastopno, a naročito ne ovakav tim kao što je Italija, jer nema mnogo razlike u kvalitetu između nas. Oni konačno igraju kompletni, za razliku od naša prethodna dva duela. Imaju sjajne igrače, ponosni su, imaju sjajan individualni kvalitet, sjajni šuteri... Pogodili su neke neverovatne trojke imali su dobru realizaciju slobodnih bacanja. Mi smo se malo mučili da uđemo u naš ritam, ali nismo prestali da se branimo, nekoliko igrača se istaklo u defanzivi kao Lučić, koji se vratio. Kapiten Raduljica je preuzeo teret na svoja leđa u teškim trenucima ofanzivno.

Posebno je poručio da nije srećan izgubljenim loptama, ali i reakcijom na neke jake fizičke duele, što je verovatno bilo posvećeno Nikoli Jokiću, koji je patosirao Haketa u završnici meča.

- Nisam srećan greškama, reakcijom u nekim fizičkim duelima koji su se dogodili, to nije onako kako mi želimo da reagujemo, već želimo da reagujemo u košarkaškom smislu, fizički, ali na košarkaški način i to naši mladi momci moraju da shvate.

Kako komentarišete Bogdanov nastup?

- Bio je sjajan, bio je defanzivno sjajan takođe. Italijani su ga posebno čuvali, ali nisam srećan minutima koje je odigrao, igrao je više nego što je trebalo, ali on je jak momak, jedan od najjačih i biće spreman za narednu rundu. Šutevi su bili dobri, selekcija nekih šuteva nije bila tako dobra, ali ostali su pokazali zašto je njegovo ime Bogdan Bogdanović.

Svoje utiske o meču dao je i Nemanja Bjelica:

- Važna utakmica za nas, početak je bio nervozan, jer ova utakmica je za nas faktički bila kao četvrtfinale, nismo igrali dobro, ali smo kontrolisali meč svih 40 minuta, igrali smo protiv sjajnog igrača sa NBA iskustvom, na kraju smo pobedili i prošli dalje kao prvi - poručio je Bjelica.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • "Ludi srbi"

    4. septembar 2019 | 17:41

    Pozdrav, javljamo se iz guangzhoua. Pratili smo utakmicu nase reprezentacije protiv Italije. Nas cetvorica smo iz Zemuna sa zastavom " svi smo mi Valter". Utisak je sledeci. Sjajna utakmica, sjajno navija je nasih ljudi, sjajna zabava i samo jedna stvar je pokvarila momenat. Selektore, ne igra se na N.Beogradu da bi prosli pored navijaca koji su presli 9000km da vas bodre, ni eto bar da mahnete, pozdravite iste u znak zahvalnosti svim ovim ljudima. To je malo pokvarilo utisak, inace scaka cast Bogdanu i svim momcima. Naravno velikom Muti🙌🙌🙌

  • Navijač

    4. septembar 2019 | 17:30

    Odlična naša partija! Odlična naša reakcija na prljavu, odvratnu igru žabara koja ih je oduvek krasila. Ne zna se ko nas je više tukao. Nema razloga selektor da se brine na reakcije svojih igrača posle grubih faulova, konkretno ako misli a misli na Jokića. Ne znam ni zbog čega je njega i Bogdana poslednjih 4min držao u igri. Jokara je šmekerski odreagovao, samo je skinuo vašku sa sebe uz osmeh. Na kraju ga je pozdravio uz osmeh i tapšanje po grudima. Igrao je sa pola snage. Ima još dosta da se uigravamo, klupa nam je odlična bila. Bravo za Lučića i Raduljicu. FIBA mora nešto da preduzme po pitanju suđenja. Napred Srbija! 🇷🇸🇷🇸🏆🏆

  • Rema

    4. septembar 2019 | 17:10

    Ma jok treba da pusti da ga biju i da tako pokazuju nemoc nad njim i fizicku i kosarkasku. Ne daj Jokaro na sebe!!!Sve je ovo bilo u granici normalnog a to sto se neko lize sa zabarima i kod njih uzima pare je drugi padez.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA