≫ 

Trinkijeri o porazu Azura: Očekivano! Amerima nije lako, Srbija je najbolja na Mundobasketu (VIDEO)

Četvrta ili peta postava Drim tima više nije dovoljna

  • 4

Trener Partizana Andrea Trinkijeri analizirao je prvi deo takmičenja na Mundobasketu, osvrnuo se na utakmicu Srbije i Italije i igre SAD koje su pre takmičenja slovile za glavnog favorita za odbranu titule.

On je poraz Italijana u trećem kolu grupe D (92:77) video kao očekivan jer smatra da je nacionalni tim koji vodi Aleksandar Đorđević trenutno najbolji na prvenstvu.

- Očekivano. Mislim da je najvažnija stvar da su Amerikanci u teškoj situaciji. Četvrta ili peta ekipa najboljih NBA igrača nije dovoljna više. Uvek pričam kad ne treba... Ako "prežive", onda su sigurno najopasniji za zlatnu medalju. Trenutno loše igraju, dobili su sa Turskom, a nije trebalo. Ali kad si preživeo onda postaješ opasniji. Srbija je najbolja ekipa na prvenstvu. Po kvalitetu, dubini rostera po velikim igračima. Fale Teodosić i Milosavljević, do sada se nije videlo, u jednoj teškoj utakmici bi to moglo biti problem, ali šest ovakvih visokih igrača niko nema - rekao je Trinkijeri novinarima prilikom Partizanovog potpisivanja ugovora sa kompanijom MOZZART.

Odgovorio je i na pitanje koliko mu se dopada igra sa dva centra kada u timu Srbije igraju Nikola Jokić i njegov imenjak Milutinov istovremeno na parketu. Ova kombinacija sa Jokićem kao četvorkom je isprobana i u paru sa Miroslavom Raduljicom i Bobanom Marjanovićem.

- Pre 25 godina se igralo sa tri centra. Sve se vrti u krug i sve će se vratiti. Kad me neko pita šta je nova stvar u košarci, pre je bilo "small ball", a sada će se vratiti ti krupni igrači ja mislim. Za mene pozicije ne postoje već godinama, to je za mene već primitivno - kaže Trinkijeri.

Trinkijeri u svom timu ima četiri visoka igrača na koje može da se osloni i kaže da je snaga njegove ekipe u reketu u raznovsnosti.

- Da. Ovo je zemlja centara i mi sad imamo četiri igrača koja mogu da igraju tu poziciju i sva četvorica su drugačija. Jedan je ogroman, jedan je pokretljiv, jedan je tvrd i jedan je mlad i talentovan - rekao je Trinkijeri čiji je tim gotovo kompletno na okupu i može da se sprema za narednu sezonu.

Jedini koji fali je Stefan Birčević i to baš zbog toga što je sa Orlovima u Kini.

- Drago mi je, ali ne znam koliko to olakšava. Ali ponekad kad ti dođe reprezentativac u poslednjih sedam dana to daje dodatnu energiju. Profesor Koprivica mi mnogo pomaže. Na kraju septembra sa pravom energijom: psihološkom i fizičkom. Ne mogu da biram koja je važnija, jedna bez druge ne idu - tvrdi Italijan.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action - Bjelica izjavom skriveno poručio da idemo na zlato

Motorola baner Mundobasket NOVO

Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA