≫ 

Srbija je u četvrtfinalu Mundobasketa! Španija s mukom pobedila Italiju i završila posao Orlovima!

Srbija se obezbedila i ušla u nokaut fazu

  • 12
Vili Ernangomez Foto: FIBA

Košarkaška reprezentacija Španije pobedila je Italiju u prvom meču druge faze Svetskog prvenstva u Kini 67:60, pa je četvrtom pobedom na turniru pomogla i Srbiji da obezbedi četvrtfinale Mundobasketa.

Furija je ostala neporažena na prvenstvu, a Italija je imala šanse sve do samog kraja, ali nije izdržala.

Štaviše, Azuri su daleko bolje ušli u meč. Krađa Galinarija i polaganje Marka Belinelija bili su dobar nagoveštaj za igrače u plavim dresovima i oni su do sredine prve četvrtine poenima Bilige stigli do 15:5.

Riki Rubio napada Alesandra Đentilea, Foto: FIBA.com

Usledio je pad u igri, pa su Španci preko Ljulja prvu četvrtinu završili u egalu 18:18. Tesna igra poen za poen nastavljena je do poluvremena na koje su Azuri otišli sa poenom prednosti 31:30. Španci u trećoj četvrtini uspevaju malo da se "odlepe".

Riki Rubio je povukao svoju ekipu u tim trenucima i polaganjima i sa linije bacanja doneo Španiji 46:38. Delovalo je da Furija tada prelama meč i rešava pitanje pobednika. Amedeo Dela Vale je posle lepog prolaza uz čeonu liniju i polaganja pokazao da misli drugačije.

Isti igrač je potom asistirao Galinariju za poene, nakon čega mu je Galo uzvratio uslugu, te su ova dvojica uneli neizvesnost u meč vrativši Italiju na minus 2, 46:44, dva minuta pred kraj treće četvrtine.

Danilo Galinari na šutu, Foto: FIBA.com

Italijani nisu bili ni blizu efikasni kao protiv Srbije u šutu za tri poena, ali su se čvrstom odbranom na Marku Gasolu i zatvaranjem reketa držali u igri i onda u četvrtoj deonici ponovo preuzeli vođstvo poenima Alesandra Đentilea sa linije bacanja.

Galinari je na četiri i po minuta do kraja ubacio trojku za 56:52, anulirali su to Ljulj i Klaver, nakon čega je Rubio ponovo "dodao gas" i svojim poenima i ukradenim loptama olakšao poslednjih minut i po svojoj reprezentaciji.

Najefikasniji su u pobedničkom timu bili Huančo Ernangomez sa 16 i spomenuti Rubio sa 15 poena, s tim što je plejmejker Furije imao i sedam ukradenih lopti.

Horog Luiđija Datomea, Foto: FIBA.com

Dvocifren je bio i Serhio Ljulj sa 11 poena, dok je u Italiji Galinari postigao 15 poena, a Luiđi Datome 12. Potpuno je izostao Marko Belineli koji je šutirao samo 3/16 i ubacio svega sedam poena.

Naredni meč Italijani igraju protiv Portorika bez prevelikog takmičarskog značaja, dok će Srbija odigrati u nedelju sa Španijom od 14 sati i 30 minuta. Jedino nepoznato pitanje je sada samo sa kog mesta će Orlovi u četvrtfinale Svetskog prvenstva.

Pogledajte video snimljen ultra-širokougaonom kamerom na Motoroli One Action.

Motorola baner Mundobasket NOVO Foto: Telegraf

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ozbiljan igrac

    6. septembar 2019 | 16:25

    Kakva dekadentna kosarka jednih i drugih, nasi ako bas budu hteli mogu spance sa 25 lagano da isprate.

  • Piskaralo

    6. septembar 2019 | 16:40

    Kržljave li košarke, koliko silovanja na obe strane! Mi bi bez ikakvih kalkulacija i opuštanja trebalo da razmontiramo ovakve Špance!

  • Zabar

    6. septembar 2019 | 16:21

    Znam da nam je odgovarala pobeda Spanije ali ja sam navijao za Italijane. Ne znam zasto.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA